Dokument

Titanik: Príbehy z hlbín

Titanik: Príbehy z hlbín
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Dátum 15. apríla 1912 nie je len symbolom zmaru a obrovskej tragédie. Je tiež dátumom pripomínajúcim mnohé hrdinstvá. Ten deň sa totiž potopil Titanik.

Ak sa predtým pripomínal Titanik predovšetkým v historických súvislostiach ako div techniky zo začiatku 20. storočia, od roku 1997, kedy do kín vstúpil film v hlavných úlohách s Leonardom DiCapriomKate Winslet, sa o ňom hovorí hlavne ako o tajomnej lodi, na ktorej sa odohrávali osobné drámy. Viasat History preto prichádza s unikátnym dokumentárnym seriálom, ktorý obe linky prepája. Séria Titanik: Príbehy z hlbín sa pokúsi na legendárnu plavbu s tragickým koncom pozrieť ako na jedinečný svet zložený z fascinujúcich drobností. Veď aj rámec oscarového filmu Jamesa Camerona tvoril vzácny náhrdelník s diamantom, a ak si spomínate na jednu z úvodných scén filmu, Titanik doslova povstal z hlbín na základe záberov z interiéru plného najrôznejších vzácnych artefaktov aj úplne obyčajných vecí. A aby spojitostí so slávnym filmom nebolo málo, seriálom divákov prevedie herec Victor Garber, ktorý vo filme stvárnil „tvorcu“ Titaniku, staviteľa lodí Thomasa Andrewsa. Po dlhých rokoch sa vďaka seriálu z takmer štvorkilometrovej hĺbky na denné svetlo opäť dostanú najrôznejšie artefakty. Vyzdvihované sú pomocou špeciálnej technológie tak, aby nedošlo k ich poškodeniu. Postupne „vyplávajú“ na povrch ďalšie a ďalšie zaujímavé fakty o lodi, jej technických vlastnostiach a vymoženostiach, ale aj pohnuté osudy konkrétnych pasažierov.

Titanik: Príbehy z hlbín

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD nedeľa 27. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC