Dokument

Tajomstvá templárskych rytierov

Tajomstvá templárskych rytierov – dokumentárny seriál
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Úplne neobjasnené záhady a príbehy dávajúce priestor fantázii ľudstvo vždy fascinovali. Zrejme preto sú dodnes stále obľúbení aj templári.

Tento francúzsky rád bol založený na začiatku 12. storočia a patril k najvýznamnejším kresťansko-rytierskym rádom v Európe. Templári mali sprevádzať a ochraňovať pútnikov na ceste do Jeruzalema aj strážiť hrob spasiteľa. To obnášalo veľa bojových povinností, ale z ich poslania im tiež plynulo mnoho výhod. Postupne tak rád bohatol a nadobúdal na význame i sile. Lenže rytieri tohto rádu nepodliehali panovníkovi, ale iba pápežovi, zástupcovia moci svetskej im teda nemohli nijako ublížiť.

Asi si viete predstaviť, že museli byť tŕňom v oku francúzskemu kráľovi, ktorý sa výdatne snažil o ich zrušenie, čo sa mu na začiatku 14. storočia aj podarilo. Od tej chvíle boli templári prenasledovaní, zatváraní, a dokonca aj upaľovaní. Všetok ich majetok prepadol kráľovstvu. A tu sa rodia a začínajú všetky záhady, dohady aj legendy.

Dokumentárny seriál Tajomstvá templárskych rytierov sa všetko pokúša objasniť a odhaliť tajomstvá kedysi tak mocného rádu. Jeho stúpenci údajne žijú dodnes. Postupne navštívite významné stavby, ktoré kedysi rád vybudoval, a historici vás zoznámia s množstvom ďalších faktov, ktoré pomôžu objasniť nielen úspechy, ktoré rád dosiahol, ale aj jeho strmý pád.

Tajomstvá templárskych rytierov

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondelok 23. 11. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC