Dokument

Spomienkový týždeň na holokaust

Spomienkový týždeň na holokaust
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Vzdať hold sa dá nielen pietnou spomienkou, ale aj znovuoživovaním zásadných dejinných udalostí, hoci sú bolestné a desivé.

Jedno z najtemnejších období nedávnej minulosti predstaví stanica Viasat History sériou dokumentov, ktoré nemajú byť len vztýčeným prstom v nádeji, že sa nič podobné už nesmie opakovať, ale aj pripomenutím zmarených životov, ktoré padli holokaustu za obeť. Termínom holokaust označujeme systematické a cielené vyhladzovanie celých etník a národov počas druhej svetovej vojny nacistickým Nemeckom. Najsilnejšie sa táto vojnová tragédia dotkla Židov, národa, ktorý Hitler otvorene nenávidel. V širšom zmysle sa holokaustom označuje celá nacistická mašinéria – teda nielen koncentračné tábory, ale aj pracovné tábory, väznice či perzekúcie politických skupín. Pripomenieme si tie najtemnejšie činy druhej svetovej vojny a tiež vojnových zločincov, z ktorých niektorí unikli spravodlivosti len vďaka samovražde. Uvidíte, akú ohromnú devastáciu holokaust pre dvadsiate storočie znamenal a znamená aj pre to dvadsiate prvé. Mali by sme sa zo svojej minulosti poučiť, ale stalo sa to naozaj? V čom všetkom je toto bolestné ohliadnutie podstatné pre súčasnosť?

Spomienkový týždeň na holokaust

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondelok 21. 1. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC