Dokument

Spiknutia studenej vojny

Spiknutia studenej vojny
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Druhá polovica dvadsiateho storočia bola ako stvorená pre najrôznejšie tajné organizácie, tajomné misie agentov a strašné sprisahania.

Keď sa po 2. svetovej vojne rozdelil svet na východnú a západnú časť a začala sa studená vojna medzi Spojenými štátmi a Sovietskym zväzom, veľa špionážnych filmov sa stalo realitou. V cykle dokumentov Spiknutia studenej vojny si toto búrlivé obdobie pripomenieme z najrôznejších uhlov. Vojnová vrava doznievala nielen v rámci Norimberských procesov. Stále sa v rôznych kútoch sveta ukrývali vojnoví zločinci, ktorí sa pred súd nikdy nepostavili. Dokument Lovci nacistov približuje, ako sa mnohí, od Churchilla cez SAS a stratégov, ktorí plánovali Deň D, až po Mossad, snažili dosiahnuť spravodlivosť. K podobnej tematike sa viaže tiež dokument Pristátie na Mesiaci a nacisti. Prvý človek na Mesiaci, to bol predsa obrovský úspech! Lenže nielen Mesiac má svoju odvrátenú stranu, tiež NASA sa musela vyrovnať s tým, že pre ňu pracovali veľmi inteligentní vedci z Nemecka, často s nacistickou minulosťou… Do trocha iného ranku patrí dokumentárny cyklus Najväčšie podvody sveta, ktorý pripomína mimoriadne zločiny minulého storočia. Rovnako sa môžete tešiť na seriál Smrteľná inteligencia. Všetky príbehy sú fascinujúcou pripomienkou bohatej histórie, ale zároveň pripomínajú, s akými hrôzami sa ľudia museli v minulosti vyrovnávať.

Spiknutia studenej vojny

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD nedeľa 15. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC