Dokument

Republika detí

Dokumentárny film Republika detí
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Môže to znieť až neúctivo, ale druhá svetová vojna nielen ničila, ale paradoxne prinášala ľuďom aj niečo dobré.

Počas dovtedy najväčšieho novodobého vojnového konfliktu osirelo nespočetné množstvo detí. Ich rodičov im vzala vojna. Väčšinou to boli deti Židov, vojakov a odbojárov. A týchto sirôt sa rozhodli ujať mladí učitelia z francúzskej vidieckej školy. Zišli sa u nich deti z celej Európy, hlavne potom zo Španielska, ktorým sa napriek vojnovej vrave snažili dať nielen domov, ale aj vzdelanie. V unikátnom filme Republika detí uvidíte, ako sa formovala malá, ale veľmi osobitá komunita, v ktorej jej členovia videli budúcnosť ľudí. Aj keď ju tvorili prevažne deti, všetci sa na živote vo svojej „republike“ nejakou mierou podieľali a prijímali zodpovednosť za svoje činy a správanie.

Film vám nielen sprostredkuje informácie o tejto svojráznej komunite a o všetkom, čo k životu v nej patrilo. Ale načrtne tiež morálne otázky. Je možné, aby tento model prežil v čase mieru? Čo sa s deťmi stane po skončení vojny? Je možné skĺbiť svet detí a dospelých? Všetko uvidíte v dojemnom francúzskom filme, ktorý ukazuje, že hrdinovia za vojny neboli len medzi vojakmi na frontoch.

Republika detí

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD nedeľa 31. 1. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC