Dokument

Pyramídy: rozlúsknutie záhad

Pyramídy: rozlúsknutie záhad
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Sú veci, ktoré ľuďom nedajú spať. Napríklad egyptské pyramídy – aj keď sa zdá, že vedci už objasnili všetky záhady, stále je čo objavovať.

Čo všetko môžu mysteriózne kamenné hrobky symbolizovať? Sú to naozaj len pompézne pohrebiská, alebo snáď diela mimozemšťanov? Najrôznejších teórií existuje nespočetné množstvo, ale len málo z nich stopercentne obstojí vo všetkých ohľadoch. V dokumentárnom seriáli Pyramídy: rozlúsknutie záhad sa archeológovia aj ďalší vedci pokúsia pozrieť na pyramídy komplexnejšie. Nepôjde ani tak o ich samotnú stavbu a použité techniky, ako o ich umiestnenie. Naďalej totiž zostáva odhaliť nespočetné množstvo skrytých pyramíd a zasypaných dôkazov. Preto egyptológovia a archeológovia vyvinuli úplne nový nástroj, ktorý využíva letecké a satelitné snímky. S pomocou týchto informácií získavajú nové cenné indície o umiestnení, budovaní a vývoji týchto záhadných i jedinečných stavieb. V seriáli sa zameriame na deväť pyramíd – predovšetkým na úžasnú stupňovitú Džoserovu pyramídu, Chufuovu pyramídu a málo známu lokalitu Abú Rawáš. Táto jedinečná oblasť sa nachádza neďaleko slávnejšej Gízy a skrýva veľa záhad. Dlhé roky sa napríklad verilo, že Radžedefova pyramída nebola nikdy dostavaná. Pritom, ako sa dozvieme v seriáli, opak je pravdou. Ambiciózny seriál má v pláne rozšifrovať záhady budovania pyramíd a znova vytvoriť podobu Egypta z doby pred viac ako piatimi tisíckami rokov.

Pyramídy: rozlúsknutie záhad

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondelok 30. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC