Dokument

Pristátie na Mesiaci: Najväčší podvod sveta?

Pristátie na Mesiaci: Najväčší podvod sveta?
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Spomínate si na rozhlasovú hru Vojna svetov a na paniku, ktorú vyvolala? Dnes by sme povedali, že to bol fake. A čo keď bolo podobným fakeom tiež pristátie na Mesiaci?

Keď 20. júla roku 1969 zanechali (doslova) nezmazateľné stopy na mesačnom povrchu Neil Armstrong a Buzz Aldrin, celý svet doslova stratil dych. Bola to neuveriteľná udalosť – nielenže ľudia vedeli lietať do vesmíru, dokázali sa aj pohybovať po inom povrchu než zemskom. Americká NASA tak ovládla vesmír a v boji o Mesiac vyhrala nad ZSSR. Lenže, čo keď bolo všetko inak? Čo keď Armstrong s Aldrinom na Mesiaci vôbec neboli? Čo keď Spojené štáty len brilantne oklamali celý svet, aby „dali za uši“ Sovietom? Dokument Pristátie na Mesiaci: Najväčší podvod sveta? vám priblíži všetky hoaxy s vesmírnym dňom D spojené. Stále totiž existujú ľudia, ktorí neveria, že americkí astronauti na Mesiaci naozaj boli. Podľa prieskumov sa k tomuto názoru hlási napríklad neuveriteľných 52 % Britov. Tí všetci považujú slávne pristátie za jeden veľký podvod. Tvorcovia dokumentu preto oslovili popredných odborníkov na vesmírnu problematiku, aby posúdili, či je takýto klam vôbec možné vytvoriť. K „pristátiu“ sa vyjadrujú aj konšpirační teoretici a chýbať nemôžu ani najrôznejšie archívne materiály, aby mohla byť vykonaná veľmi podrobná rekonštrukcia udalostí z roku 1969. A čo vy, veríte, že by jedna z najvýznamnejších udalostí v dobývaní vesmíru mohla byť len monštruózna manipulácia?

Pristátie na Mesiaci: Najväčší podvod sveta?

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD sobota 20. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC