Dokument

Pravda o Pearl Harbor

Pravda o Pearl Harbor
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Snáď každá krajina má svoje významné dátumy – niektoré patria ku sviatkom a  spájajú sa s nimi oslavy, iné by sme mohli dať na tzv. čiernu listinu.

K tým druhým, neospevovaným, patrí v Spojených štátoch 7. december roku 1941. Deň, ktorý prinútil USA zapojiť sa vojensky do diania v Európe. Na havajskej vojenskej základni skoro ráno ešte nikto netušil, čo im nový deň prinesie. Väčšina základne aj civilisti ešte spali, keď tesne po šiestej hodine rannej zaútočila na Pearl Harbor letka japonských lietadiel. Peklo, ktoré potom nasledovalo, síce nemalo dlhé trvanie, Japonci vykonali útok precízne a bleskovo, do americkej histórie sa však všetko zapísalo nezmazateľnou stopou. Existujú indície, že tajné spravodajské služby o útoku vedeli a stratám na životoch i vojenskom vybavení sa dalo aspoň čiastočne zabrániť. V roku 1941 však americká vláda rozhodne nemala chuť priznávať svoju vinu, radšej si zvolila obetného baránka, admirála Kimmela. Jeho potomkovia dodnes veria v admirálovu nevinu. Pozývame vás preto k sledovaniu dokumentárneho cyklu, ktorý sa pokúša nájsť pravdu. Prední odborníci na históriu a vojenstvo vám pomôžu urobiť si pomerne presný obrázok o tom, čo sa osudného 7. decembra v Tichomorí stalo a kto je hlavným vinníkom.

Pravda o Pearl Harbor

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondelok 9. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC