Dokument

Pompeje: blížiaca sa katastrofa

Pompeje: blížiaca sa katastrofa
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Mesto, na ktoré sa zniesol hnev bohov. Mesto, ktoré sa stalo legendou. Mesto, ktoré nesie názov Pompeje.

Ktovie či by sme poznali tento názov, keby 24. augusta roku 79 nášho letopočtu nebolo niekoľko miest v Neapolskom zálive zničených výbuchom sopky Vezuv. Možno by sa nič dramatické nezmenilo, Pompeje by prosperovali ďalej a dnes by sme tam jazdili obdivovať nádherné pamiatky a kochali sa výhľadom na monumentálnu sopku. Aj keď, to sa vlastne deje, len s tým rozdielom, že mesto Pompeje vnímame zároveň ako miesto posledného odpočinku stoviek obyvateľov, ktorí tam pred dvetisíc rokmi zahynuli.

Čo o nich dnes všetko vieme? Historička Bettany Hughes, archeologička Raksha Dave a publicista John Sergeant sa pokúšajú zrekonštruovať život obyvateľov Pompejí v posledných 48 hodinách pred výbuchom sopky. Zoznámia vás nielen s ich populáciou, ale pozriete sa aj do najzachovalejších budov, v ktorých akoby sa zastavil čas. Táto trojica navyše pracuje na odkrývaní ďalších rozľahlých štvrtí, ktoré boli doteraz pod nánosmi popola, a tak budete svedkami nových objavov a prejdete doposiaľ neznáme ulice tohto chýrneho mesta.

Pompeje: blížiaca sa katastrofa

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondelok 21. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC