Dokument

Podivné správanie rastlín

Dokumentárny seriál Podivné správanie rastlín
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na Skylink Live TV Sledovať

Viete, čo majú spoločné orchidey a obrovská hladná kvetina z filmu Adela ešte nevečerala? Spájajú ich podobné chute.

Mäsožravé rastliny, ktoré dokážu prehltnúť človeka, sú síce z rádu sci-fi, ale faktom je, že existuje veľa druhov kvetov, ktoré si radi pochutnajú aspoň na opeľovačoch a malých chrobáčikoch. Dokumentárny cyklus Podivné správanie rastlín sa takýmto vyhladovaným rastlinným „šelmám“ pozrie na zúbok, a to doslova.

Ich apetít v minulosti dokonca dokázal pritiahnuť pozornosť slávneho vedca Charlesa Darwina, ktorý ich pred viac ako storočím a pol začal študovať. Od tých čias vedci nazhromaždili veľa zaujímavých informácií. Viete napríklad, aké všemožné stratégie takého rastliny používajú, aby ulovili svoju korisť? Možno budete prekvapení, aké rafinované pasce na korisť narafičia. Premýšľali ste tiež nad tým, prečo vlastne týmto rastlinám nestačia živiny z pôdy a voda ako ostatným, ale radi si pochutia na niečom ďalšom?

Dokument Podivné správanie rastlín vás upozorní ešte na veľa ďalších zaujímavostí a odhalí, že mäsožravých rastlín existuje oveľa viac, než ste si kedy mysleli. Navyše sa môžete tešiť na úžasné zábery týchto malých „šeliem“, ktoré dokazujú, že nie všetko, čo je krásne, je tiež nevinné. Rastlinný svet je skrátka fascinujúci a realita často dokáže prekonať aj tie najbizarnejšie sci-fi zápletky.

Podivné správanie rastlín

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD nedeľa 28. 6. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC