Dokument

Osem dní, ktoré utvorili Rím

Osem dní, ktoré utvorili Rím
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Rím – mesto lásky, mesto gladiátorov, mesto cisárov. Čím všetkým Rím bol a je pre Európu, sa dozviete v novom dokumentárnom seriáli.

Reláciou vás bude sprevádzať historička Bettany Hughes, ktorá bude divákom určite povedomá. Bettany sa venuje klasickým dejinám, hlavne staroveku, a mohli ste ju vidieť v ďalších britských dokumentoch o Sparťanoch, Aténach či Helene z Tróji. Tentoraz si berie na mušku Rím. Zabudnite však na klasické historické postupy rozprávania, na chronológiu dát a udalostí zoradených pekne prehľadne na časovú os. Bettany na všetko nazerá trochu inak, a možno aj preto sa stala obľúbenou sprievodkyňou historickým dianím. Nás bude zaujímať iba osem dní. Myslíte, že je to málo? Pochybujete, že len týždeň a deň stačili na utvorenie takej legendy, akou Rím je? Bolo tomu tak. V niekoľkých dňoch sa z Ríma stalo veľkolepé sídlo panovníkov a na riadne dlhý čas aj centrum európskej civilizácie, kultúry a predovšetkým politiky. Bettanin pohľad na toto legendárne mesto však nebude zameraný len k minulosti. Všetko bude vzťahovať k dnešnému svetu a uvidíte, ako veľmi rímske vášne i neduhy stále rezonujú v našom svete. Zmenilo sa vôbec niečo?

Osem dní, ktoré utvorili Rím

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD utorok 20. 2. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC