Dokument

Odhalené opice

Odhalené opice
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na Skylink Live TV Sledovať

Či už je človek dielom božím, alebo za všetkým stojí evolúcia, isté je len jedno, na planéte Zem nežije sám a  s  prírodou i  živočíchmi je tesne prepojený.

Za našich najbližších príbuzných sa pokladajú ľudoopy, každý z nás by preto mohol smelo tvrdiť, že má rodinných príslušníkov doslova rozosiatych po celom svete – tetu v Indii a bratranca z tretieho kolena zase v Južnej Amerike. Také jednoduché to samozrejme nie je, no istú podobnosť medzi nami ľuďmi a mnohými ľudoopmi si nemôžeme nevšimnúť a je jedno, či sa budeme zaoberať šimpanzmi, alebo paviánmi. Len málo z nás však o nich vie viac než len to, ako vyzerajú a kde žijú. Trojdielny dokument vás preto postupne zoznámi s vybranými „príbuznými“ naprieč celou Zemou.

Začneme v Tichom oceáne, kde sa na zúbok pozrieme orangutanom. Vedeli ste, že sa každé ráno umývajú? A čo vlastne robia zvyšok dňa? Do našej veľkej rodiny patria aj vyznávači neviazanej zábavy, a to šimpanzy bonobo. K jedným z najrozšírenejších ľudoopov potom patria makaky, na ktoré môžete naraziť v Ázii i Afrike, a keď hovoríme naraziť, tak to myslíme doslova. Patria totiž k tým zvieratám, ktoré si zamilovali život v mestách. Uvidíte, že s okatými a huňatými opicami každého druhu má človek naozaj spoločné viac, než si myslíme.

Odhalené opice

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD utorok 26. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC