Dokument

Najdivokejšie prežitie

Dokumentárny seriál Najdivokejšie prežitie
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na Skylink Live TV Sledovať

Vyraziť do prírody s teplučkým spacákom, stanom, plynovým varičom a zásobou jedla je pohoda. Ako ale prežívajú zvieratá, ktoré toto „vybavenie“ mať nemôžu?

To je téma už druhej série desaťdielneho dokumentárneho seriálu Najdivokejšie prežitie, ktorý vo februári prichádza s novými dielmi. Zvieratá musia byť často veľmi kreatívne, čo si my ľudia vôbec neuvedomujeme. Veď sa dokážu adaptovať aj v tých najdrsnejších oblastiach našej planéty. Často sú schopné prežiť len s minimom potravy, a ešte sa pri tom starať o svoje mláďatá. Alebo si dokázali vyvinúť absolútne precízny spôsob lovu, ktorý občas pripomína vojnové stratégie.

Ale nielen snaha zohnať korisť patrí k ich každodennému boju o prežitie. Často musia zápasiť aj o svojich vyvolených, teda predovšetkým samce. Aj „láska“, rozmnožovanie a starosť o mláďatá patrí do ranku nevyhnutností k prežitiu a zaručeniu pokračovania druhu. A ako také zvieracie stratégie vyzerajú? Naučili sa používať dokonca aj nejaké nástroje? A ako si svoje zručnosti odovzdávajú medzi sebou? Dokážu sa zvieratá napríklad aj mstiť? Dokumentárny seriál vám toto všetko priblíži prostredníctvom jedinečných záberov tých najdivokejších, najmimoriadnejších a niekedy tiež najpodivnejších tvorov. Môžete sa tešiť na maličké pavúky i morských obrov. Jednoducho na vás čakajú mimoriadne zábery a informácie mapujúce neuveriteľnú zvieraciu schopnosť adaptácie. 

Najdivokejšie prežitie

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD štvrtok 13. 2. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC