Dokument

Najdivokejšia Latinská Amerika

Dokumentárny cyklus Najdivokejšia Latinská Amerika
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na Skylink Live TV Sledovať

Latinská Amerika – to nie sú len karnevaly, Machu Picchu a tajomní Mayovia. Je to celý kontinent plný rozmanitých živočíchov a neopísateľných prírodných krás.

Dokumentárny seriál Najdivokejšia Latinská Amerika vás s týmto úžasným a tiež obrovským kontinentom zoznámi z menej tradičného uhla pohľadu. Tentoraz nie sú v hľadáčiku dokumentaristov dejiny indiánskych kultúr a tajomné stavby uprostred pralesov či vo vysokých horách, tentoraz sa budete zoznamovať s obyvateľmi divočiny.

Latinská Amerika predstavuje kontinent, na ktorom nájdete snáď všetky biotopy a nespočetné množstvo živočíšnych druhov. V západnej časti sa takmer po celej dĺžke týčia veľhorské štíty Ánd, na východe zasa nájdete venezuelské močiare, neďaleko od nich svetoznámu tropickú Amazóniu a v južnom cípe kontinentu zase vetrami ošľahanú patagónsku step. Žiť na takom rozmanitom kontinente vyžaduje veľkú schopnosť adaptácie, a to ako od ľudí, tak aj od živočíchov. Kľúčom k prežitiu je totiž schopnosť prispôsobiť sa aj tým najdrsnejším podmienkam.

Tento dokument vám tak predstaví napríklad drsné útočné mravce marabunta či tajomné pásovce a plaché jaguáre či vydry obrovské. Každý z týchto živočíchov si vyvinul jedinečný spôsob, ako zostať nažive, ale pritom zapadnúť do zložitej skladačky života. V každej epizóde sa tak môžete tešiť na úchvatné zábery rozmanitej krajiny a veľa informácií o jedinečných obyvateľoch tohto nádherného kontinentu.

Najdivokejšia Latinská Amerika

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD nedeľa 12. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC