Dokument

Mýty a monštrá

Mýty a monštrá
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Príbehy z dávnych čias v sebe majú nezameniteľné čaro. Môžeme ich počúvať dookola, bez toho aby sa nám velitelia a osudové lásky zunovali.

V Európe sa tradovalo a dodnes sa stále traduje veľa mýtických príbehov a legiend. Niektoré sú nakoľko fascinujúce, že ich opakovane prevádzajú na filmové plátna vyhlásené štúdiá a o hlavné úlohy sa bijú tie najväčšie herecké hviezdy. Odborníci z popredných britských univerzít sa preto rozhodli, že sa na tie najznámejšie mýty pozrú trochu bližšie.

Dnes môže byť pre Európana ťažké rozlúštiť ich pravý význam, často sa totiž pod leskom Hollywoodu vytrácajú pôvodné posolstvá, preto nie je na škodu osvetliť si minulosť a zasadiť bájne príbehy do historického kontextu.

Nemusíte mať však strach zo suchopárnych prednášok obstarožných profesorov v zaprášených knižniciach. Dokumentárny seriál Mýty a monštrá je postavený na popredných osobnostiach a tiež na skvelých animáciách, ktoré historické fakty dopĺňajú a umožňujú znovu ožiť bájnym postavám i príšerám. Čím sú vlastne takí fascinujúci a ako je možné že sa medzi ľuďmi tradujú po tisícročia?

Mýty a monštrá

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD štvrtok 14. 12. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC