Dokument

Mesto ľadových medveďov

Mesto ľadových medveďov
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na Skylink Live TV Sledovať

Spomínate si na každoročný „medvedí festival“ v malom kanadskom mestečku Churchill v Manitobe?

Akonáhle zamrzne Hudsonov záliv, vydá sa asi tisícka ľadových medveďov na pochod, aby sa premiestnili k svojim obľúbeným zimným loviskám. Predstavenie je to impozantné, a tak niet divu, že priťahuje davy turistov. Počas niekoľkých dní sa k pár stovkám obyvateľov mestečka Churchill pridajú ďalšie tisíce turistov v túžbe uvidieť onen „huňatý sprievod“.

V prvej sérii seriálu sme sa zoznamovali s hlavnými aktérmi tejto zvláštnej polárnej komédie. Určite vám v pamäti utkvel neohrozený dobrodruh Kelsey Eliasson, muž, ktorý je vybavený len signálnou pištoľou a ktorého to k medveďom priťahuje ako magnet. Alebo „polárny zaklínač medveďov“, ktorý s bielymi obrami dokázal nadviazať zvláštny vzťah. Obaja pracujú ako sprievodcovia a v novej sérii sa bližšie pozrieme na ich koníček i zamestnanie, na život s medveďmi. Nie je to žiadna sranda dopriať svojim klientom čo najtesnejší kontakt s obávanými šelmami tak, aby mali svoj priestor medvede a ľudia zostali v bezpečí. Novinkou druhej série bude tiež pohľad pod morskú hladinu za bieluhami morskými.

Mesto ľadových medveďov

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD pondelok 11. 12. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC