Dokument

Megalopoly: Staroveký svet odhalený – 1. časť

Dokument Megapoly: Staroveký svet odhalený – 1. časť
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Megalopola predstavuje v dnešnom slova zmysle skôr veľkomesto, ktoré je obrovským ekonomickým pulzujúcim centrom určitej oblasti.

V takých mestách žijú milióny obyvateľov, takže sú veľmi živelné a rozmanité, a to aj čo sa architektúry a kultúry týka. Megalopoly však nie sú čisto výdobytkom modernej doby, obdobné centrá by sme našli už v staroveku. Fascinujúci dokument Megalopoly: Staroveký svet odhalený vám práve tieto úžasné miesta predstaví v novej perspektíve. Ako sa stali Atény, Alexandria, Tikal či Rím centrami kultúry i vzdelania? Ako sa v nich ich obyvateľom žilo? Čo všetko svetu ich stavitelia a vynálezcovia priniesli? Využívame aj dnes podobné systémy ako starovekí obyvatelia týchto úchvatných metropol?

Dokument mapuje obdobie od 5. storočia pred Kristom po pád Rímskej ríše, teda dobu najväčšej slávy týchto megalopol. A nenavštívite ich len v súčasnosti – niektoré z nich sa ďalej rozrastajú, z niektorých ostali len pramálo viditeľné stopy, ktoré dnes ohľadávajú archeológovia – ale vďaka moderným technológiám budete mať možnosť vidieť ich v ich pôvodnej podobe. Priamo pred očami vám budú vyrastať architektonické skvosty a spoločne s odborníkmi budete odhaľovať ďalšie a ďalšie tajomstvá, ktoré nám po dlhé stáročia zostávali skryté. Staroveký svet bol naozaj fascinujúci a stále nepoznáme všetky fakty. Tento dokument však aspoň niektoré z nich vynesie (občas doslova) na svetlo.

Megalopoly: Staroveký svet odhalený – 1. časť

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondelok 8. 6. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC