Dokument

Hľadá sa Orient Express

Hľadá sa Orient Express
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Legendy nemusíme vždy hľadať len medzi ľuďmi, legendárne môžu byť stavby, celé mestá, rôzne stroje, autá alebo napríklad vlaky.

Po stopách toho „najlegendárnejšieho“, expresu z Istanbulu do Paríža, sa vydáme v novom seriáli, ktorý vás zoznámi nielen s históriou jedného z najluxusnejších vlakov minulosti, ale tiež spoznáte kraje, cez ktoré pravidelne dopravoval svojich pasažierov. Samozrejme, že máme na mysli Orient Express, ktorý fascinoval a fascinuje dobrodruhov, historikov, archeológov, spisovateľov i obyčajných nadšencov. Niet divu, že si ho Agatha Christie zvolila ako dejisko svojho najslávnejšieho románu. Súčasní autori, napríklad Charles King či držiteľ Nobelovej ceny za literatúru Orhan Pamuk, sú však týmto vlakom, križujúcim Európu od východu na západ, fascinovaní tiež. Preto vás vezmú na fascinujúcu cestu po celej jeho trase, kde nadšení lovci vlakov, priemyselní archeológovia, zberatelia starožitných vlakov či historici pátrajú po všetkom, čo je s Orient Expressom spojené. Kto ho vymyslel? Ako sa menili jeho trasy? Ako vyzeral vonku i vo vnútri? Kto všetko ním cestoval? Čo ste na jeho palube mohli zažiť? A kam sa vlastne podel? Je možné sa stále zviezť aspoň v niektorom z pôvodných vagónov? V zaujímavom seriáli na vás čaká ešte celý rad otázok a samozrejme tiež odpovedí, takže neváhajte a skúste sa previesť Orient Expressom.

Hľadá sa Orient Express

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD sobota 25. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC