Dokument

Evolučný skok

Evolučný skok
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na Skylink Live TV Sledovať

O evolúcii sa niekedy hovorí ako o uzavretom procese, ktorým sme si prešli, aby sme mohli byť dnes takí, akí sme.

Lenže evolúcia sa netýka len človeka a rozhodne ešte nie je na konci. Naša planéta sa stále mení (a môžeme za to predovšetkým my ľudia) a ubúda prirodzených prostredí, v ktorých si mohli zvieratá nerušene a spokojne žiť. Rozrastajú sa mestá a ľudia začínajú byť jednoducho všade. Preto sa musia pôvodní obyvatelia lesov aj pralesov učiť nové veci, meniť svoje rituály a prispôsobovať sa, aby prežili. Dokumentárny seriál Evolučný skok vás v štyroch dieloch zavedie na štyri kontinenty a ukáže, ako veľmi ľudia ovplyvňujú prírodu a ako vyzerá evolúcia v praxi (nie len na obrázkoch v encyklopédiách). Zavítate do afrického Senegalu, do Saudskej Arábie, do Ruska a do Kanady. V každom z týchto štátov žijú zvieratá, ktoré v posledných desaťročiach radikálne zmenili svoje správanie. Napríklad o šimpanzoch sa čoraz častejšie hovorí ako o zrkadle nás samých. Môže za to tesné spolužitie s človekom? Nejde však len o to, že sa zvieratá všeobecne menej stránia ľudí. Stále častejšie pozorujeme zmeny ich sociálneho správania, spôsobu obživy a hlavne prístupu k mláďatám.

Čo všetko je inak u šimpanzov, paviánov, vlkov aj divých psov, uvidíte v unikátnom dokumentárnom cykle plnom evolučných skokov.

Evolučný skok

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD nedeľa 24. 6. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC