Dokument

Dokument Záchrana divokých medveďov

Záchrana divých medveďov – dokumentárny seriál
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na Skylink Live TV Sledovať

Nielen drobné tvory potrebujú občas ľudskú ochranu a pomoc. Aj veľkým šelmám sa tu a tam „hodí“ človek ako záchranca.

Určite si spomínate na chytľavú pesničku z večerníčku o medvieďatách: „Brum, brum, brum zazpíváme medvědům…“, ale nielen v našich nivách a hájoch, v tomto prípade horách, sa malých chlpáčov ujal človek. Aj na druhej strane sveta, v kanadskej provincii Britská Kolumbia, sa našla rodina, ktorá miluje medvede. Ich svojrázny „útulok“ vám predstaví dokumentárny seriál Záchrana divokých medveďov.

Aj keď medvede patria k obávaným predátorom, bohužiaľ sú zároveň aj ohrozeným živočíšnym druhom. Nie, že by mali v prírode toľko nepriateľov, ale pytliaci a zmenšovanie ich prirodzeného prostredia im práve dvakrát neprospievajú. A tak sa z mnohých medvieďat stávajú siroty, ktoré by v divočine dlho neprežili. Jedna kanadská rodina sa tak stáva vždy na rok medvedími pestúnmi a snaží sa medvieďatám pomôcť dospieť a naučiť sa všetko potrebné, aby ich potom mohli vypustiť späť do voľnej prírody. Ich heslo totiž znie, že každý (aj medveď) si zaslúži druhú šancu.

Dokumentárny seriál je nielen zaujímavý, ale aj svojím spôsobom zábavný. Sledovať dianie na tejto netradičnej farme plnej neposlušných chlpáčov je naozaj fascinujúce. A ako uvidíte, medvede sú síce majestátni velikáni a nebezpeční lovci, ale tiež sú to roztomilé stvorenia. 

Záchrana divokých medveďov

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD pondelok 12. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC