Dokument

Divoké Rumunsko

Divoké Rumunsko
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na Skylink Live TV Sledovať

Väčšina ľudí si pri zmienke o Rumunsku pravdepodobne vybaví bájneho grófa Drakulu alebo možno aj festival Banát. Ale v Rumunsku je toho k videniu oveľa viac!

Nedotknutá príroda je to, kam by hneď po príchode do Rumunska mali vaše kroky rozhodne zamieriť. Táto čarovná krajina, ktorá sa môže pýšiť najväčším počtom pôvodných lesov v Európe, svojim obyvateľom i návštevníkom ponúka výlety do divočiny, kde môžu stretnúť nespočetné množstvo najrôznejších druhov vtákov, cicavcov, drobných živočíchov a vzduch, ktorý prečistí každú bunku tela. Mnoho rumunských pohorí patrí pod národné parky a pre návštevníkov sú tu nachystané veľmi dobre značené turistické cesty. A ak budete mať šťastie, možno uvidíte aj jeleňa, divoké mačky, stádo divokých koní či dokonca bizónov, ktoré voľne žijú v rezervácii „Dragos Voda“ v Neamt. Ide o jedinú rezerváciu v Európe, kde žijú bizóny vo voľnej prírode. Ak vás lákajú dobrodružstvá, ktoré môžete zažiť len v amazonských pralesoch, nemusíte nutne kupovať letenky za desaťtisíce a vydávať sa na cestu cez pol sveta. Pre začiatok postačí, keď zamierite na deltu Dunaja. Práve vďaka nedotknutej prírode nadobudnete pri ústí Dunaja pocit, že sa nachádzate v ďalekej exotike. No a že vám už tento rok nezostáva dovolenka? Nevadí, pustite si na Viasat Nature dokument Divoké Rumunsko a čerpajte inšpiráciu na výlety na budúci rok.

Divoké Rumunsko

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD nedeľa 1. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC