Dokument

Deň, keď zomrel Kennedy

Deň, keď zomrel Kennedy
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

John Fitzgerald Kennedy čiže Jack Kennedy patrí k najslávnejším prezidentom USA, a to nielen vďaka svojim politickým postojom, ale tiež kvôli svojej tragickej smrti.

Čierny deň pre rodinu Kennedyovcov a pre celé Spojené štáty nastal 22. novembra roku 1963. Jack Kennedy skonal v iba 46 rokoch ako 35. prezident USA. Hoci podľa mnohých patril k najväčším prezidentským osobnostiam 20. storočia, historici bývajú na takéto hodnotenie opatrnejší. Isté však je, že to bol charizmatický a inteligentný muž, ktorý bohužiaľ mnohé zo svojich vízií už nestihol naplniť. A že toho mal pred sebou veľa, a to dosť neľahkého. V čase výkonu jeho prezidentského úradu bol svet rozdelený Berlínskym múrom na Západ a Východ, prebiehala karibská kríza, začínal konflikt vo Vietname a súperenie o dobytie vesmíru USA a ZSSR bolo v plnom prúde. A tak nie je divu, že aj napriek davom obdivovateľov a priaznivcov mal Kennedy tiež mnoho nepriateľov. Čo sa v osudný deň, keď spoločne so svojou ženou Jacqueline išli na jednu z mnohých politických ciest do Dallasu, stalo? Najrôznejších verzií vzniklo nespočetné množstvo, preto sa v unikátnom dokumente pokúsime na 22. november pozrieť znova. Dokument ponúkne podrobný sled udalostí, a jedinečné výpovede očitých svedkov všetkých udalostí. Spomínať bude novinár, ktorý s Kennedyovcami trávil celý deň alebo zdravotná sestra, ktorá sa k prezidentovi dostala po prevoze do nemocnice a strážila jeho životné funkcie.

Deň, keď zomrel Kennedy

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD piatok 22. 11. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC