Dokument

Bear: Koalí hrdina

Bear: Koalí hrdina – dokument
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat Nature HD na Skylink Live TV Sledovať

Máte doma hyperaktívneho psieho miláčika a neviete si s ním rady? Nezúfajte, možno je to rodený záchranár.

Kríženec Border kólie Bear spočiatku striedal majiteľov ako na bežiacom páse. Bol jednoducho príliš energický a nikto si s ním nevedel rady. Až po ničivých požiaroch v Austrálii sa objavila správa, že sa hľadajú psy na výcvik, ktoré potom budú pomáhať pri záchrane zranených zvierat. Tak začala Bearova kariéra u záchranárov, kde sa z hyperaktívneho psa stal prvotriedny záchranár. Bear bol vycvičený, aby v požiarom spustošenej krajine vyhľadával koaly, ktoré sú buď zranené, alebo uviazli v miestach, kde si nedokážu zaobstarať potravu a hrozí im vyhladovanie. V unikátnom dokumente Bear: Koalí hrdina budete sledovať, čo všetko musia takí psí záchranári zvládať. Koaly sú veľmi plaché, takže Bear sa musí správať veľmi potichu a keď niektorú z nich nájde, len leží pod stromom a čaká, kým nepríde jeho dvojnohý parťák. Tiež sa musí vedieť pohybovať po spálenisku v špeciálnych ochranných topánkach, aby si nespálil labky. A je toho ešte oveľa a oveľa viac.
Bear je naozaj pre koaly hrdina, už ich tiež pomohol zachrániť desiatky. To je však stále málo, pretože ničivé požiare zasiahli obrovské územie a bezmocných zvierat tam uviazli tisíce. Bear a jeho cvičitelia aj veterinári však svoj boj nevzdávajú a stále hľadajú ďalšie a ďalšie zvieratá, ktorým sa snažia zachrániť život. 

Bear: Koalí hrdina

Dokument
Foto Viasat Nature
Viasat Nature HD sobota 2. 1. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC