Šport

Drsný klenot F1

Veľká cena Maďarska – športový program
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 2 HD na Skylink Live TV Sledovať

Rozsiahla Karpatská panva bola po stáročia významnou kultúrnou križovatkou a základom pestrofarebnej krajiny. Rovnaká je aj jedna z kľúčových udalostí svetového motoršportu, Veľká cena Maďarska.

Technické pasáže, vysoké teploty, nevyspytateľný povrch a všadeprítomný prach. Pre jazdcov extrémne fyzicky náročná trať s takmer nulovou šancou na predbiehanie. Napriek tomu si drží kúzlo, ktoré láka samotných pretekárov aj státisíce divákov. Taký je Hungaroring.

Ale práve vďaka svojej náročnosti a originalite bol okruh neďaleko Budapešti v priebehu rokov dejiskom mnohých nezabudnuteľných udalostí. Súboje Nelsona Piqueta a Ayrtona Sennu, víťazstvo Nigela Mansella z 12. miesta, Schumacherova zmena stratégie, kedy v roku 1998 prekabátil Häkkinena aj Coultharda. Jenson Button si tu došiel pre triumf na mokre v roku 2006, Daniel Ricciardo sa v roku 2014 predral zo šiesteho miesta a v závere predbehol Hamiltona aj Alonsa. Esteban Ocon tu oslávil svoje prvé víťazstvo v kariére.

Veľká cena Maďarska bola, je a bude unikátna. A práve preto môže tento rok významne zamiešať kartami. Využije túto šancu Ferrari, ktoré zatiaľ v pretekoch trpí? Alebo si Verstappen upevní pozíciu lídra? Prebudí sa Hamilton alebo snáď prekvapí niekto ďalší? Sledujte Veľkú cenu Maďarska 31. 7. na stanici Sport 2 HD. 

Najrýchlejšie kolo zajazdil Lewis Hamilton v roku 2020 a má hodnotu 1:16.627

Hungaroring meria v súčasnej verzii pre F1 4381 m a má 14 zákrut.

Pretekári tunajší okruh prezývajú pre jeho náročnosť „Monte Carlo bez budov“.

Najviac prvenstiev tu získal Lewis Hamilton: 8. výhier 

Veľká cena Maďarska

Šport
Foto Sport 2
Sport 2 HD nedeľa 31. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC