Šport

Veľká cena Bahrajnu

Formula 1 – Veľká cena Bahrajnu – program o športe
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na Skylink Live TV Sledovať

Do tohtoročnej sezóny Formuly 1 vstupujú veľké a pozoruhodné mená. Vracia sa Fernando Alonso, majster sveta z rokov 2005 a 2006. Muž, ktorý z trónu zosadil legendárneho Michaela Schumachera. Ale tiež človek, ktorý spôsobil veľa zlej krvi.

Plieskalo sa dverami, keď Alonso v dusnej atmosfére na konci sezóny 2014 opúšťal Ferrari. Veľmi frustrovaný geniálny španielsky pilot z Formuly 1 vtedy odišiel, ale rozhodne nie do ústrania. Zúčastnil sa slávnych pretekov 24 hodín Le Mans, ktoré dvakrát vyhral, rovnako ako tie v americkej Daytone. Vyskúšal si tiež slávny Dakar a… nakoniec zatúžil po návrate do F1! Teraz sa vracia s tímom Renault, ktorý sa ale od tohto roku bude novo volať Alpine. Je to ale stále ten istý tím, s ktorým Alonso získal dva tituly, a ku ktorému sa vrátil po krachu vzťahu s McLarenom v roku 2007.

To ale nie je zďaleka jediná novinka, ktorá zrýchľuje fanúšikom srdcový tep vzrušením. Vo Ferrari končí zároveň aj šesťročná púť nemeckého šampióna Sebastiana Vettela. Chladné prostredie v tíme, séria neúspešných pokusov o zisk titulu, rýchly kolega, frustrácia a kopec chýb, to všetko bolo pre Vettela mučením. A všetko vyvrcholilo telefonátom, ktorý Vettelovi sucho oznámil, že o neho Ferrari pre tento rok nemá záujem. S Vettelom to vyzeralo všelijako, ale po rokoch trápenia to môže byť nakoniec predsa len on, kto sa bude smiať!

Ďalší veľký príbeh do Formuly 1 privádza ikonickú značku Aston Martin. Kanadský podnikateľ Lawrence Stroll, otec pilota F1 Lancea Strolla, robí obrovskú reštrukturalizáciu automobilky Aston Martin. Pred tromi rokmi vytiahol z bankrotu vtedajšiu Force Indiu a svoj nadobudnutý tím premenoval na Aston Martin. A tu sa dve línie pretínajú veľmi pútavým spôsobom, pretože Stroll sa dohodol s Vettelom a ten sa tento rok stáva pilotom tímu Aston Martin.

Ako teda ďalej vo Ferrari?

Samozrejme Charles Leclerc zostáva, lebo na jeho talente chce Ferrari postaviť rovnako silnú budúcnosť, ako sa to v minulosti podarilo so Schumacherom. Práve jeho syn, dvadsaťjedenročný Mick Schumacher, takisto tento rok nastupuje do F1. Ale ešte nie do Ferrari. Učiť sa bude v partnerskom tíme Haas. Do Ferrari totiž prichádza Carlos Sainz. Syn nesmierne úspešného pilota Dakaru a rallye, Sainza staršieho.

Ďalšou dvojicou, ktorú by sme mali pozorne sledovať, sú pretekári tímu Red Bull. Stúpajúca hviezda Max Verstappen neakceptuje nič iné ako titul majstra sveta. Jeho kolegom bude tento rok Mexičan Sergio Pérez, ktorý prišiel o miesto v Aston Martine práve kvôli nástupu Vettela. Pozoruhodná prestupová vývrtka, ktorá môže spôsobiť všeličo.

A čo Lewis Hamilton?

Dnes už sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton zostáva v Mercedese a pokúsi sa získať ten rekordný ôsmy. Hoci hovorí, že mu na ňom nezáleží, opak je pravdou. Ziskom ôsmeho titulu by Hamilton prekonal Michaela Schumachera a na čele štatistiky počtu titulov majstra sveta by sa stal osamoteným kráľom.

Vlani musel šampionát Formuly 1 kvôli pandemickej kríze veľmi improvizovať. To do kalendára prinieslo atraktívne preteky, z ktorých niektoré boli exotické (ultra-krátky okruh v Bahrajne), iné nostalgické (Imola, Turecko), alebo dokonca premiérové (Mugello, Portimão). Tento rok F1 plánuje 23 veľkých cien! Tohtoročná sezóna, ktorú ponúknu športové programy Sport 1 HD a Sport 2 HD, sa bude niesť v improvizovanom duchu, ale na húževnatosti súbojov a intenzívnych túžbach po majstrovských bodoch to neuberie vôbec nič!

Formula 1 – Veľká cena Bahrajnu

Šport
Foto Getty Images
Sport 1 HD a Sport 2 HD piatok 26. 3. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC