Šport

Nie je šport ako šport

Športový program ESPN Funny Sports
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na Skylink Live TV Sledovať

Špičkové zápasy vrcholiacich futbalových súťaží, ľadovo dramatické dozvuky hokejových šampionátov, vôňa benzínu na svetových okruhoch a prípravy na olympijské hry. Všetko sme si museli odoprieť. Ale nezúfajte, máme riešenie. Na Sport 1 a Sport 2 HD štartuje seriál ESPN Funny Sports a môžeme si tak pozrieť aj menej tradičné „športy“ s českým komentárom.

Vedeli ste, že čerešňovú kôstku je možné dopľuť na vzdialenosť 29,12 metra? Áno. Presne to je hodnota doteraz platného rekordu zaznamenaného v Guinessovej knihe, ktorý nastavil v roku 2003 Brian „Young Gun“ Krause, jeden z najznámejších „kôstkarov“ na svete. Súťaže v pľuvaní kôstky sa konajú po celom svete, ale samotný šampionát je len jeden. Tí najlepší bojujú každý júl v Michigane už od roku 1974. Pravidlá sú jednoduché. Máte tri pokusy, meria sa ten najdlhší. Kôstku musíte vypľuť do minúty od chvíle, kedy si vložíte čerešňu do úst. No a keď ju omylom prehltnete, máte smolu, pokus je neplatný.

Preteky električiek?

Presne tak No dobre, ale električkou ste už určite niekedy išli. Bežná moderná súprava váži okolo štyridsať ton a je určená predovšetkým na to, aby prepravovala obyvateľov miest do zamestnania či na nákupy. Tí najlepší vodiči električiek si ale dávajú rok čo rok rendez–vous v rámci európskeho šampionátu. Jednotlivé tímy z európskych metropol súťažia v šiestich disciplínach, od zastavenia na presnosť až po bowling električiek, a bavia tým nielen seba, ale aj tisíce prizerajúcich sa aj divákov pri televíznych obrazovkách.

A čo ďalej?

Čo napríklad hádzanie žabiek? To tiež poznáte všetci. Nájdete si ten najplochejší kameň na brehu akejkoľvek väčšej vodnej plochy, presvedčíte sa, že riziko zásahu hlavy kúpajúceho sa človeka kleslo na minimum a pekným spodným švihom naplocho sa pokúsite vytvoriť čo najviac odskokov, než kameň nadobro zmizne pod hladinou. Tak prosím vás, verte alebo nie, aj v tomto sa konajú súťaže, ktoré to dotiahnu až pred televízne kamery.

Guličky namiesto atlétov

A teraz trochu vážnejšie. Vrcholný šport sa vracia do stredu pozornosti. Preteky v šprinte, cross country, prekážkový beh či štafeta. Rekordy padajú jeden za druhým a diváci sú vo vytržení. Televízne spoločnosti prenášajú zábery do celého sveta, ktorý dychtivo očakáva medailové ceremoniály. Má to však jeden háčik. Spomínanými atlétmi, rozhodcami aj vzrušenými divákmi na tribúnach sú pestrofarebné sklenené guľôčky pretekajúce v dráhach postavených z lega.

Aj kosačky na trávu chcú medailu

A čo napríklad kosenie záhrady? V našom seriáli ESPN nechýbajú ani preteky kosačiek na trávu. Tešiť sa môžete aj na súboje drevorubačov, prekonávanie klzkých schodov, majstrovstvá sveta elektrikárov, páku či preteky školských autobusov. Všetko na Sport 1 a 2 HD.

Nenechajte si ujsť nezvyčajné športy so stanicami Sport 1 a 2 HD

Sport 1 HD

15. júna – Klzké schody

19. júna – Pľuvanie čerešňových kôstok

Sport 2 HD

15. júna – Best of šachbox

16. júna – Vrh sekerou

17. júna – Pro páka

17. júna – Národné majstrovstvá elektrikárov

19. júna – Národná súťaž v preskakovaní kameňov

20. júna – Súťaž jedákov hot dogov

21. júna – Majstrovstvá sveta v tetrise

ESPN Funny Sports

Šport
Foto Sport 1 a 2, Freepik
Sport 1 HD a Sport 2 HD streda 10. 6. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC