Šport

Jeseň 2021: Futbal alebo hokej?

Tipos Extraliga – športový program
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na Skylink Live TV Sledovať

Jeseň plná športu je konečne tu a na svoje si prídu priaznivci pohárového futbalu aj fanúšikovia nevyspytateľnej základnej časti hokejových extralíg. Nech už teda preferujete trávnaté polia, alebo ľadové arény, máme pre vás dobrú správu – je na čo sa tešiť. Poďme si teda predstaviť, z čoho všetkého budete mať na výber.

Napriek nádejným vyhliadkam žrebov predkola Ligy majstrov sa do skupinovej fázy žiadny z našich celkov neprebojoval. To však neznamená, že by fanúšikovia prišli o zvučné mená súperov. Začnime pražskou Spartou, ktorá na svojej pôde privíta francúzsky Lyon, dánske Bronby a v neposlednom rade škótskych Rangers. A práve na pikantné zápolenie s Rangers sa môžete tešiť podvečer 30. septembra na stanici Sport 1. 

Zbrusu nový formát

Naši ďalší zástupcovia, menovite SK Slavia Praha, FK Jablonec a ŠK Slovan Bratislava, sa pobijú o slávu v novovzniknutej Európskej konferenčnej lige, ktorá je, čo sa týka účastníkov, geniálnym prienikom zvučných mien a dravých outsiderov zo všetkých kútov Európy. Nový formát kvalifikačného lievika priniesol tímom istotu, ktorá im doteraz chýbala. Víťaz domácej ligy totiž ešte vlani mohol nešťastným žrebom naraziť na neporovnateľne silnejšieho súpera z niektorej z TOP 5 európskych líg, a ak sa nestal zázrak, lúčil sa s vyhliadkami na atraktívny sprievodný program pre svojich fanúšikov.

Vyrovnaní súperi

Nový systém pomohol napríklad Slavii, ktorá, po vyradení Ferencvárosom z Ligy majstrov a Légiou Varšava z Európskej ligy, bude mať možnosť stretnúť sa s berlínskym Unionom, holandským Feyenoordom a čiernym koňom skupiny E, izraelskou Maccabi Haifou. Súboj s Feyenoordom ponúkne 30. septembra Sport 1. Do Holandska možno pôjdu rovnakým autobusom aj borci z Jablonca, pretože tých ten istý večer čaká stretnutie s Alkmaarom. Jablonecká skupina D inak možno patrí k tým menej hviezdami nabitým, o to väčšiu šancu na postup však Severočesi majú. Dánski Randers ale môžu nepríjemne prekvapiť, no a CFR Kluž, ktorá patrí medzi stálice európskej pohárovej scény, si nebude chcieť nechať postup ujsť.

Slováci to majú ťažšie

Zato bratislavský Slovan sa na absenciu zvučných mien nemôže sťažovať. Okrem favorizovanej Kodane sa v skupine F stretne ešte s PAOK Solún. Nedá sa však povedať, že by bol Slovan outsiderom skupiny, za ktorého možno označiť gibraltársky celok Lincoln FC. Nenechajte sa ale nachytať geografickou predpojatosťou, ide o šesťnásobného majstra tamojšej najvyššej súťaže, čo budí rešpekt.

Milované extraligy

Presuňme sa k športu, kde za nejaké to podrazenie nehrozí vykázanie z ihriska na dobu dlhšiu ako dve minúty. Česká hokejová extraliga už má za sebou prvé dva hracie víkendy, zatiaľ čo Slováci len začínajú. Minuloročnému ročníku jednoznačne dominoval tím Zvolena, ktorý si podmanil nielen základnú časť, ale aj nadväzujúcu play-off. Vo finále zmietol Poprad so skóre 4:1 na zápasy, a ak sa hráčom podarí zachovať aspoň časť drajvu, ktorým v závere minulého ročníka disponovali, majú zamiesené na obhajobu. Poprad navyše prišiel o najproduktívnejšieho hráča sezóny 20/21 Marcela Haščáka, ktorý sa vo svojich 34 rokoch vracia do brnianskej Komety, kde v rozmedzí rokov 2016–2018 zbieral kanadské body ako na bežiacom páse.

A čo Slovan?

Dominanciu Zvolena bude chcieť narušiť tiež historicky najúspešnejší tím súťaže HC Slovan Bratislava, v ktorého bránkovisku bude opäť operovať najistejší gólman uplynulej sezóny Tyler Richard Parks. Amerického rodáka si Slovan vyhliadol v tamojšej AHL a dobrý čuch na talenty sa prejavil 93,8% úspešnosťou zákrokov tohto 29ročného gólmana z Missouri.

Prvé buly nového ročníka si budete môcť vychutnať už 24. septembra, priame prenosy ponúknu stanice Sport 1 a Sport 2 HD.

Plán prenosov zápasov:

Európska liga

30. 9. 18:45, Sparta Praha – Rangers / Sport 1 a 2

Európska konferenčná liga

30. 9. 18:45, Alkmaar – Jablonec / Sport 1 a 2
30. 9. 21:00, Feyenoord – Slavia Praha / Sport 1 a 2 
30. 9. 18:45, PAOK – Slovan Bratislava / RTVS

Tipos Extraliga / 1. kolo

24. 9. 18:00, L. Mikuláš – Poprad / Sport 1 a 2 
24. 9. 18:00, Michalovce – Nové Zámky / Sport 1 a 2 
24. 9. 18:00, Nitra – Košice / Sport 1 a 2 
24. 9. 18:00, Prešov – B. Bystrica / Sport 1 a 2 
24. 9. 18:00, Slovan Bratislava – Trenčín / Sport 1 a 2 
24. 9. 18:00, Zvolen – Spišská Nová Ves / Sport 1 a 2

Tipos Extraliga

Šport
Foto Unsplash
Sport 1 HD a Sport 2 HD piatok 24. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC