Šport

Hokejová Liga majstrov

Hokejová CHL – športový program
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na Skylink Live TV Sledovať

Leto sa pomaly chýli ku koncu a hokejoví fanúšikovia sa pomaly začínajú zaujímať o detaily budúcej sezóny. Po ročnej pauze sa opäť tešíme na hokejovú CHL, a to aj z toho dôvodu, že v nej budeme môcť sledovať v akcii mnoho českých a slovenských hokejistov. A to nielen v drese Třinca, Sparty, Mladej Boleslavi a Slovana, ale aj v zahraničných manšaftoch.

A ké želiezka v ohni pre nadchádzajúcu sezónu to teda máme? Klasikou je už tradične Jan Kovář vo švajčiarskom Zugu. Kapitán českého nároďáku si renomé poctivo vydrel piatimi úžasnými rokmi v KHL, kde spolu s Moziakinom a Zaripovom vytvoril jeden z najlepších útokov histórie. Hneď dvakrát vyhral Gagarinov pohár, aby nakoniec presídlil k nádhernému jazeru Zug vo Švajčiarsku, kde sa stal najproduktívnejším hráčom ligy a získal majstrovský titul. Jeho Zug si tentokrát zahrá v skupine D s finalistom švédskej SHL Rögle BK, mníchovským Red Bullom a dánskymi SønderjyskE.

Suverén zo Švédska

Potom tu máme samozrejme Indiánov z Frölundy. Áno, presne ten tím, ktorý vo finále dvakrát zmaril české sny o triumfe. A tiež ten tím, ktorý získal neuveriteľné štyri tituly z piatich finálových účastí počas šiestich sezón novodobej CHL. Ak by Indiáni opäť zvíťazili, českí fanúšikovia sa budú môcť aspoň radovať z toho, že v ich radoch hrá i pardubický útočník a český reprezentant Michael Špaček. V drese Frölundy si v základnej skupine zahrá aj proti Mladej Boleslavi.

A čo Fíni?

Fínska škola vždy českým a slovenským borcom svedčila. Jasným dôkazom je tím Lukko Rauma, v ktorého farbách si v tohtoročnej CHL budeme môcť užívať hokejové umenie dvoch skúsených Slovákov – Kristiána Pospíšila a Pavla Skalického. Zrak budeme ale upierať aj do tímu Tappara Tampere, kde majú svoje dvojité zastúpenie pre zmenu Česi – Michala Moravčíka a Jiřího Smejkala. 

Bývalí spoluhráči, súčasní súperi

Veľmi pikantné súboje zažije pražská Sparta. V skupine A na ňu čakajú konfrontácie s tímom Fischtown Pinguins z Bremerhavenu, za ktorý hrajú hneď traja bývalí Sparťania: Tomáš Pöpperle, Vladimír Eminger a Dominik Uher. Ďalej tiež Slovák Tomáš Sýkora a štvrtý z Čechov Stanislav Dietz. Veľké československé zastúpenie bude mať aj poľský majster Jastrzebie, v ktorého dresoch nastúpi David Marek, Patrik Nechvátal, Jiří Klimiček, Martin Kasperlík, Marek Hovorka a Roman Rac.

Komu budeme držať palce

Čo sa týka českých a slovenských zástupcov na poli klubov, veľmi vysoké ambície si opäť kladie extraligový majster Třinec. Oceliari sa v skupine F stretnú so švédskym Leksands IF, nováčikom v CHL, ktorý má za sebou vo Švédsku vynikajúcu sezónu. Na ambicióznych Oceliarov ďalej čaká švajčiarsky Fribourg-Gottéron, manšaft, ktorý sa vracia do CHL prvýkrát od sezóny 2016/2017, kedy s Romanom Červenkom a Michalom Birnerom v zostave senzačne došiel až do semifinále. V neposlednom rade v skupine číha HC Slovan Bratislava, slovenská klasika so sedemročnou históriou v slávnej KHL. 

Pražské zastúpenie

Klasickou značkou kvality je v súťaži aj spomínaná pražská Sparta, víťaz základnej časti extraligy z poslednej sezóny a hlavne tím, ktorý v roku 2017 siahal po zlatom pohári pre víťaza hokejovej Ligy majstrov. Tento rok ju v skupine nečaká nič ľahké. Rovnako ako pred piatimi rokmi bude jedným zo súperov Växjö Lakers. Úradujúci majster Švédska so skvelým koučom Samom Hallamom a radom výnimočných hráčov. Veľa informácií môže Sparte dodať jej útočník Roman Horák, ktorý pri jazere Växjö dve sezóny nastupoval. 

A ešte Boleslav

Po piatich rokoch sa do CHL opäť vracia aj tím BK Mladá Boleslav. V skupine B čaká stredočeský manšaft zložitá cesta. Narazí na doteraz najúspešnejší tím CHL Frölunda Indians, do cesty sa mu postaví fínska klasika IFK Helsinki, päťnásobný účastník CHL a bronzový medailista fínskej ligy. Posledným súperom bude potom šesťnásobný švajčiarsky majster ZSC Lions.

Hokejová Liga majstrov

Šport
Foto Profimedia.cz
Sport 1 HD a Sport 2 HD štvrtok 26. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC