Šport

Americký futbal 100 rokov – Tak dlho sa už hrá NFL

Americký futbal 100 rokov – Tak dlho sa už hrá NFL
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 1 HD a Sport 2 HD na Skylink Live TV Sledovať

Je to neuveriteľné číslo. Tohtoročná sezóna NFL bude už jubilejnou stou v histórii. a časť štartuje 5. septembra a výnimočne sa o úvodný zápas nepostará tím úradujúcich šampiónov.

Kým sa pustíme do analýzy nadchádzajúcej sezóny, pripomeňme si najskôr koniec tej minuloročnej, kde triumf nakoniec slávil tím New England Patriots. Jeho hráči navyše pozdvihli trofej Vinca Lombardiho nad hlavu už tretíkrát za posledných päť rokov, keď v divácky nie príliš atraktívnom finálovom zápase porazili Los Angeles Rams 13-3.

Čo stálo za to

Oveľa viac sa medzi fanúšikmi NFL spomína na dva predchádzajúce zápasy, konferenčné finále, ktoré priniesli napínavé predstavenia a aj rad kontroverzných momentov. Oba zápasy boli také dramatické, že rozuzlenia prišli až v predĺžení. A v oboch sa radovali hostia.

Patriots dokázali zvíťaziť na ihrisku favorizovaných Kansas City Chiefs 37-31 a Los Angeles Rams prešli cez New Orleans Saints 26-23. Práve posledný spomínaný zápas výrazne ovplyvnila chyba rozhodcov, kedy v závere stretnutia prehliadli jednoznačný faul obrany Rams. Domáci Saints sa síce oprávnene cítili poškodení, ale na výsledku sa už aj tak nič nezmenilo.
Na pravidelnom stretnutí majiteľov tímov po skončení sezóny sa preto odhlasovalo niekoľko úprav pravidiel pre nadchádzajúcu sezónu, pričom tou najvýraznejšou je práve možnosť preskúmania previnenia proti pravidlu pass interference spätne na videu v rámci coaches challenge (trénerskej výzvy).

Favoriti na zisk titulu?

New England Patriots

Každý rok sa opakuje rovnaká situácia. Tím má niekoľko slabín, interných problémov, zranení dôležitých hráčov a hovorí sa o tom, že éra Patriots končí. Lenže podceňovať Patriots sa nevypláca, aspoň kým budú tím viesť už dnes legendárny hlavný tréner Bill Belichick a quarterback Tom Brady.

Kansas City Chiefs

Minulý rok skončili len krok pred bránami finále. Tím sa opiera o nezastaviteľný útok, v ktorom vo svojej prvej sezóne zažiaril ešte len dvadsaťtriročný quarterback Patrick Mahomes.

Los Angeles Rams

Tím nabitý hviezdami v útoku aj v obrane došiel až do finále, kde nestačil na Patriots. Prevažná väčšina kľúčových hráčov je pod zmluvou, za zmienku stoja iba odchody Joynera a Suha.

New Orleans Saints

Na domácom štadióne takmer neporaziteľní, útok vedený budúcim členom Siene slávy Drewom Breesom, univerzálny hráč Alvin Kamara a momentálne najlepšie platený wide receiver ligy Michael Thomas, to sú stavebné kamene Saints.

Philadelphia Eagles

Šampióni z predminulej sezóny, ktorých vlani tak zdecimovali zranenia, že sa nedostali do play-off. Odpočinutí a znova hladní Orli budú opäť patriť k tomu najlepšiemu v NFL, najmä po príchode Jordana Howarda.

Nová sezóna NFL

Šport
Foto Sport 1 a 2
Sport 1 HD a Sport 2 HD štvrtok 5. 9. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC