Film / seriál

Mlčanlivý pomstiteľ

Rozhnevaný muž – akčný thriller
Skylink Live TV

Sledujte na JOJ Cinema HD na Skylink Live TV Sledovať

Guy Ritchie akčné filmy robiť vie. Tentokrát obsadil Jasona Stathama do úlohy tajomného pána „H“, ktorý sa nechá najať ako prepravca hotovosti v Los Angeles. Vstúpiť do cesty tomuto rozzúrenému pomstiteľovi sa nevypláca.

Guy Ritchie je známy ako vynikajúci režisér akčných filmov, ktoré majú vždy drobný bonus navyše, a to je nezameniteľný humor. Tentokrát sa rozhodol túto osvedčenú prísadu vynechať a Rozhnevaný muž je klasický akčák s drsným hlavným hrdinom, ktorý šetrí slovami, ale rozhodne nie nábojmi. Pre zarytých fanúšikov Ritchieho to môže byť malé mínus, milovníci akcie a strieľačiek si však rozhodne prídu na svoje aj bez vtipných hlášok. Sám Ritchie hovorí, že toto je film predovšetkým o pomste. A tá predsa vyžaduje činy, a nie slová.

Kráľ akčných filmov

Príbeh sa celý čas točí hlavne okolo záhadného H (Jason Statham), o ktorého minulosti a schopnostiach netušíte zo začiatku nič ani vy ako diváci, ale ani jeho parťáci v novej práci. Ale to, že H nebude žiadne béčko, je jasné od prvého záberu. H vezme prácu ako člen stráže jazdiaci s obrnenými vozidlami prepravujúcimi nemalú hotovosť. Veľmi rýchlo sa ukáže, že tento chlapík sa s ničím a nikým nepapre. A prečo ho tak vytáčajú zlodeji prepadávajúci obrnené autá? Hádate dobre, že mu nepôjde len o chytanie lupičov, teda skôr ich bleskovú likvidáciu dobre mierenými strelami. H totiž niekoho hľadá. Niekoho, kto mu veľmi ublížil. Niekoho, koho chce vidieť mŕtveho.

Urobil som za dva týždne, čo by tebe trvalo 20 rokov.

Aj keď Rozhnevaný muž v Stathamovom podaní netrúsi sarkastické hlášky, stále Ritchieho režisérsky rukopis spoznáte okamžite. Postupne odhaľujete, kto je kto a prečo je H taký naštvaný. Rozhodne od prvého záberu netušíte, kto bude patriť k zloduchom a kto k dobrákom (ani keď si pozriete trailery). Navyše vás neminú perfektné akčné scény, či už pôjde o strieľačky, alebo vybuchujúce autá.

A okrem drsniackeho Stathama, za ktorého postavu hovorí predovšetkým počet mŕtvych tiel, sa môžete tešiť na ďalších obľúbených hollywoodskych krásavcov. V jednej z hlavných úloh uvidíte Josha Hartnetta alebo Scotta Eastwooda. Či práve jeden z nich stojí za Stathamovým vyčíňaním, vám ale neprezradíme.

Rozhnevaný muž

Film / seriál
Hodnotenie FDB 75 % Hodnotenie redakce
Foto JOJ Cinema

Réžia Guy Ritchie

Scénár Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Marn Davies, Nicolas Boukhrief (pôvodný scenár), Éric Besnard (pôvodný scenár)

Obsadenie Jason Statham, Holt McCallany, Rocci Williams, Josh Hartnett, Jeffrey Donovan, Scott Eastwood, Deobie Oparei

Dĺžka 119 min.

Rok 2021

JOJ Cinema HD nedeľa 12. 6. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC