Film / seriál

Komorník

Životopisná dráma Komorník
Skylink Live TV

Sledujte na JOJ Cinema HD na Skylink Live TV Sledovať

Film Komorník rozpráva o komorníkovi v Bielom dome, ktorý slúžil dekády a vystriedal tak niekoľko prezidentov. Príbeh je založený na skutočných udalostiach, s historickou presnosťou to ale už také horúce nie je. Aj napriek tomu ale film rozhodne stojí za to.

Aj keby len kvôli hviezdnemu obsadeniu. Forest Whitaker v hlavnej úlohe, ktorý je obklopený menami ako Fonda, Carey, Cusack, Schreiber… Vo filme je zhruba dvadsať hercov, ktorí obyčajne hrajú hlavné úlohy, či spevákov, ktorí vypredávajú desaťtisícové haly. Vo filme však neboli kvôli peniazom, to by rozpočet vyzeral inak. Čiastočne svojou účasťou totiž vyjadrili podporu producentke Laure Ziskin, ktorá zomrela dva roky pred vydaním filmu. Výsledkom je prehliadka, z ktorej oči prechádzajú. Takže ak vás bavia historické rekonštrukcie, ktoré občas pre drámu vybočia z reality, Komorník je pre vás. Kariéra komorníka pretína niekoľko období, ktorých náhľad na postavenie rás je rôzny, čo sa prejavuje aj na prístupe prezidentov k hlavnej postave, ktorou je černoch. Napätie teda nechýba.

Komorník

Film / seriál
Hodnotenie FDB 76,1 %
Foto JOJ Cinema

Réžia Lee Daniels

Obsadenie Forest Whitaker, Oprah Winfrey, Mariah Carey, John Cusack, Jane Fonda, Cuba Gooding, Terrence Howard

Dĺžka 132 min.

Rok 2013

JOJ Cinema HD utorok 21. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC