Film / seriál

Komisár Bodka

Slovenský kriminálny seriál Bodka
Skylink Live TV

Sledujte na JOJ Cinema HD na Skylink Live TV Sledovať

Spolužitie so zvieratami môže človeku úplne zmeniť život. Nielenže doma máte nového člena domácnosti, ale zrazu vidíte veci, o ktorých ste predtým nemali ani tušenia.

V novom slovenskom seriáli Bodka úplne zmení pes život svojmu policajnému parťákovi. Šimon a Bodka pracovali na kriminálke, ale že by sa im spoločne dvakrát darilo, sa povedať nedá. Nakoniec ich oboch vyhodia a parťákom nezostane než začať spoločne znova. Najskôr ich napadne, že si založia televíziu pre psov, čo sa ukáže ako celkom dobrý podnik. Ale očividne im chýba v živote napätie a adrenalín z kriminálky, takže si svoj nový job rozšíria ešte o súkromnú detektívnu kanceláriu. A tak spoločne riešia prípady všetkého možného razenia, ktoré nakoniec samozrejme vždy úspešne vyriešia.

Po čom psy túžia

Takto to znie, že Bodka je ďalší z radu kriminálnych seriálov s mužným detektívom a ohromne šikovným psom. Sčasti je to pravda, no naozaj len sčasti. Predstaviteľ Šimona Róbert Jakab je sympatický chlapík, vlastne aj jeho border kólia Bodka je neskutočne roztomilá, ale ani jeden z nich rozhodne nie je drsný suverén a vyhadzov z kriminálky nebol bezdôvodný. Obaja sú totiž nielen dosť smoliari, ale aj nešikovníci. So založením súkromnej detektívnej kancelárie sa ich detektívne výkony zlepšia, ale stále by to nestačilo na zamestnancov roka. Takže z produkcie k seriálu zaznelo: „Zabudnite na superschopného komisára Rexa. Každý prípad vyrieši trochu lenivý, ale každopádne prešibaný pes Bodka.“

Pohodový seriál Bodka je zábavnou kombináciou kriminálky s rodinnou komédiou

Ich parťáctvo je navyše okorenené ešte o jedno špecifikum. Šimon rozumie všetkému, čo si Bodka myslí alebo hovorí, a to doslova. Šimona totiž uškrabla mačka a od tej chvíle rozumie svojmu psiemu miláčikovi každé šteknutie (Mel Gibson by sa asi čudoval, že ženy nie sú najzložitejšie stvorenia na zemi). Vďaka tomu je seriál veľmi zábavný a odľahčený. Šimon sa často dostáva do situácií, kedy pôsobí ako blázon, pretože sa háda so psom, ale ostatní počujú len jeho a Bodku nie. A vy, ako diváci, budete počuť, ako psi vidia nás ľudí aj náš svet. Často si neberú servítky a glosujú najrôznejšie situácie veľmi presne a tiež vtipne.

Seriál Bodka je tak zábavnou kombináciou kriminálky s rodinnou komédiou. Ale nemyslite si, natáčanie zase taká sranda nebola. V reáli psom do takej miery nerozumieme, a tak aby všetko nakoniec vyzeralo tak prirodzene, ako budete môcť sledovať vy, predchádzali natáčaniu starostlivé prípravy. Už scenár konzultovali proficvičitelia psov a v celom seriáli si zahralo viac ako sto týchto roztomilých, ale tiež nesmierne inteligentných chlpáčov.

Seriál Bodka prichádza ako príjemné osvieženie medzi temnými kriminálkami, ktoré bežne sledujeme. Je zábavný, inteligentný a plný úžasných psov, ktorí dokazujú, že nielen my ľudia sme dobrí herci.

Róbert Jakab

Róbert Jakab patrí k obľúbeným slovenským hercom. Síce na strednej škole študoval elektrotechniku, ale veľmi rýchlo zbehol k divadlu. Na televíznych obrazovkách sa objavuje pravidelne od roku 1996. Zahral si v poviedkovom česko-slovenskom projekte Šesť statočných (1999), vo vojnovej dráme Rozhovor s nepriateľom (2007) alebo v úspešnom krimiseriáli Mesto tieňov (2008 a 2012).

Zaujímavosť

Psy sa na podobné natáčanie pripravujú už dva roky. Hlavní predstavitelia Robo a Bodka spolu pred natáčaním museli stráviť nejaký čas, aby si na seba zvykli.

Pozrite si aj

Hudson a Rex

Ak vás v deväťdesiatych rokoch bavil Komisár Rex, tak kanadská verzia tohto úspešného seriálu vás určite zaujme tiež. Je to moderný, napínavý seriál s psím detektívom v hlavnej úlohe.

Rex

Nesmrteľná detektívna psia hviezda sa dočkala aj slovenského spracovania podľa originálneho rakúskeho scenára. Ovčiak s neomylnými inštinktmi a partiou z kriminálky je jednoducho televízny fenomén.

Bodka

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto JOJ Cinema

Réžia Ján Novák

Scénár Marek Orel

Obsadenie Róbert Jakab, Marián Labuda, Zuzana Vačková-Rogelová

Dĺžka 3 × 45 min.

Rok 2019

JOJ Cinema HD nedeľa 31. 1. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC