Film / seriál

Fear The Walking Dead

Štvrtá séria Fear The Walking Dead
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na Skylink Live TV Sledovať

Fanúšikov zombie a neustáleho boja o prežitie čaká seriálový sviatok. AMC uvedie premiérovú štvrtú sériu Fear The Walking Dead!

Úspešný spin-off Walking Dead (beží už ôsmu sériu) vám asi príliš predstavovať nemusíme. Svet, ktorý zachvátila apokalypsa v podobe pochodujúcich zombie, je skrátka nebezpečným miestom pre kohokoľvek, kto už mierne nezahníva a nechodí v otrhanom oblečení.

Boj o prežitie sa stáva pre živých ružolícich Američanov dennou realitou, ale ani neustála prítomnosť smrti im nebráni v tom, aby prežívali rodinné a milostné drámy. Stačí sa len vyhnúť smrtiacemu vírusu, ktorý vlastne nie je tak úplne smrtiaci…

Fear The Walking Dead patrí už niekoľko rokov k seriálovým hitom, a tak sa niet čo čudovať, že je oň obrovský záujem aj medzi hercami. V tretej sérii rady hlavných predstaviteľov výrazne preriedli, preto sa môžete tešiť na nové herecké prírastky. Tým najočakávanejším je asi Morgan Jones, ktorý prestupuje (skoro ako futbalová hviezda) z pôvodného Walking Dead. V oficiálnych anotáciách sa zatiaľ uvádza, že uvidíte svet Madison Clark prostredníctvom Morganových očí. Možno to znie bizarne, ale žiadna „očná transplantácia“ na vás nečaká, len sa hlavným rozprávačom stane Jones a väčšina udalostí sa bude točiť okolo neho. Ďalšie podrobnejšie informácie k deju zatiaľ k dispozícii nie sú, tvorcovia sú na slovo skúpi. Toto je jediné, čo sa z nich podarilo dostať: „Minulosť postáv sa mieša s ich neistým stavom, pretože sa stretávajú s novými priateľmi, nepriateľmi a hrozbami. Bojujú proti sebe navzájom a proti zákonu mŕtvych, aby sa postavili proti tlaku všadeprítomnej smrti.“ Čo sa deja týka, budete sa jednoducho musieť nechať prekvapiť. Isté však je, že z nastavenej latky tvorcovia uberať nemienia, aj keď sa natáčanie presúva do Texasu. Nové diely tam pripravujú od 27. novembra 2017.

Už na jeseň však boli vypustené prvé herecké „nováčikovské lastovičky“. Okrem Garreta Dillahunta by mala herecký tím posilniť tiež Jenna Elfman, ktorá v seriáli získala trvalé umiestnenie. Hoci Jennu doteraz obsadzovali hlavne do romantických komédií (Ide len o sex, Rabín, kňaz a krásna blondína, Dr. Dolittle), kde hrala neodolateľné blonďavé krásavice, podľa prvých správ to vyzerá, že svet zombíkov jej sedí ako ušitý. Uvidíme, či sa v apokalyptickom svete plnom zmaru bude stále tak sladko usmievať…

Vo štvrtej sérii Fear the Walking Dead uvidíme svet Madison Clark a jej rodinu novými očami – očami Morgana Jonesa

Ďalšou ženskou posilou, ktorú si budú určite páni pochvaľovať, je krásavica Maggie Grace. Herečka má za sebou už slušný rad skúseností pred kamerou. Seriálovým fanúšikom bude určite známa z hitu Nezvestní, kde stvárnila postavu neznesiteľnej a rozmaznanej Shannon. Táto úloha bola pre ňu štartovacím mostíkom, pretože potom sa jej kariéra rozbehla naplno. A aby tých zmien nebolo málo, obmenil sa tiež tvorivý tím. Výkonným producentom sa stal Scott M. Gimpl a ďalej pribudli Andrew Chambliss a Ian Goldberg.

Aj keď o osude niektorých pôvodných postáv zatiaľ veľa nevieme, s istotou vám môžeme sľúbiť, že vo štvorke sa znovu objaví Nick, Alicia a Strand. A samozrejme armáda zombie, ktorá si brúsi zuby na nových členov „nesmrteľného tímu“.

John Polson

Austrálčan John Polson nie je ako režisér filmovým fanúšikom moc známy. Skôr si ho budete pamätať z akčnej hitovky Mission: Impossible II (2000) ako herca. V seriálovom svete je však považovaný za ostrieľaného matadora. Režíroval napríklad takmer 20 epizód úspešnej série Sherlock a Watsonová.

Zaujímavosť

Maggie Grace je aj medzi hereckými kolegami nazývaná Miss Amerika a podľa zverejnených fotografií ju o pôvab nedokázali obrať ani ostrieľaní maskéri Walking Dead.

Pozrite si aj

Walking Dead

Tento seriál odštartoval vlnu apokalyptických zážitkov, ktoré sa snažia ukázať, ako by vyzeral svet, keby ho ovládali zombie. Tvorcovia sa nesústredili len na osud jedného hrdinu, ale na skupinku „preživších“, čo im umožnilo vytvoriť malú „zombie ságu“. Seriál stále patrí k najsledovanejším v Amerike.

In the Flesh

So svojráznym poňatím zombie tematiky prišli Briti. V ich podaní sa nemŕtvych podarilo vyliečiť, teda čiastočne. Zombíci už nie sú vražedné monštrá, ale zase ich trápia spomienky na ich krvavú minulosť.

Fear The Walking Dead / 4. séria

Film / seriál
Foto AMC, Profimedia.cz

Réžia John Polson

Scénár Adam Suschitzky

Obsadenie Kim Dickens, Frank Dillane, Alycia Debnam-Carey, Colman Domingo…

Dĺžka 16 × 44 min.

AMC pondelok 16. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC