Film / seriál

Bože, Bože, Bože – Preacher 3

Bože, Bože, Bože – Preacher 3
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na Skylink Live TV Sledovať

Naposledy sa Boha známa partička snažila nájsť v Texase a potom v New Orleans. Kam zamieri v tretej sérii mysteriózneho seriálu?

Tentoraz to bude na plantáže v Louisiane, na miesto menom Angelville (aké „preacherovsky“ ironické), kde Jesse vyrástol a kam sa rozhodne nikdy nechcel vrátiť. Už len močaristá krajina je sama o sebe dosť desivá a prízračná, lenže na Jesseho, Tulip a Cassidyho čakajú hroznejšie veci než len bábiky woodoo.  

Tretie pokračovanie mysterióznej série s nutnou dávkou irónie a akcie

Musia vyvolávať stále ďalších a ďalších démonov, aby Jesse mohol uniknúť vlastnej minulosti, pretože len tak bude môcť zachrániť budúcnosť, a to rovno celého ľudstva. Tým najzásadnejším prízrakom bude babča (výborná Betty Buckley), dlhoročná rodinná čarodejnica, ktorá môže vyliečiť Tulip, ale bude to dosť drahé, čím nemyslíme, že by Jesse musel vykradnúť banku. Babča si totiž potrpí na ľudské duše… Takto aspoň lákajú na tretiu sériu Preachera oficiálne trailery a producenti.

Nové postavy

Okrem Betty Buckley ako drsnej čarodejnice sa v novej sérii predstaví aj Colin Cunningham ako TC, muž s dýkou, ku ktorému nie je radno obracať sa chrbtom. Jeremy Childs zase hrá Jodyho, babčinho žoldniera, dosť odstrašujúceho chlapíka, s ktorým má Jesse nevybavené účty, ale nikdy ho nedokázal v boji poraziť. Ďalej je tu Liz McGeever, predstavujúca dievča s peknou tváričkou Christinu, ktorá útrpne znáša svoj údel, ale zúfalo túži zmeniť svoj život. A konečne Adam Croasdell má úlohu 350 rokov starého upíra Eccaria, veľmi múdreho a výzorom pripomínajúceho šľachtica v gotickom stylingu ako z nejakých romantických kníh. Pod povrchom je však Eccarius dosť temná postava.

Komiks v plnej sile

Preacher sa nemusí páčiť každému, ale je fakt, že tento seriál zo súčasnej televíznej produkcie dosť vyčnieva. A verte tomu alebo nie, ide pritom v podstate len o klasický príbeh amerického sna, snahy sa usadiť, vlastniť nejaký ten majetok, oženiť sa s životnou láskou a vyraziť do západu slnka… Je to možno len sen, v tomto prípade plný padlých anjelov, sexuálnych afér aj upírov, ale stále je to ten rovnaký sen – splniť si svoje priania a spokojne žiť. Tretia séria sa navyše vracia ku komiksovej predlohe, k druhému zväzku o konci sveta, takže pre fanúšikov zošitovej verzie pôjde o zaujímavé predstavenie, kedy budú môcť porovnávať, nakoľko sa tvorcom adaptácia podarila.

My vás môžeme zatiaľ nalákať na reakcie zahraničných kritikov, ktorí už mali možnosť vidieť prvé tri diely. Zatiaľ sa o seriáli píše len v superlatívoch, teda že zo svojej bizarnosti Preacher nič nestratil, že postavy skáču z neuveriteľných situácií a svetov do ešte neuveriteľnejších situácií a svetov presne ako v komikse, že herecké obsadenie je zvolené na jednotku a že Boh nestráca zmysel pre humor.

Ak máte slabosť pre mysteriózne seriály s nutnou dávkou irónie i akcie, potom si pri tretej sérií Preachera budete lebediť.

Dominic Cooper

Charizmatický britský herec má za sebou už pomerne bohatú filmografiu. Do povedomia divákov po celom svete sa dostal v roku 2008, kedy mali premiéru filmy Vojvodkyňa a Mamma Mia! Fanúšikovia komiksov ho poznajú aj z Avengerov a Captaina America. Tento rok by sme mali mať možnosť vidieť ho v pokračovaní Mamma Mia! Here We Go Again.

Zaujímavosti

Viete, že meno Jesse Custer je vlastne prešmyčka? Veľmi ľahko vám prehodením pár písmen vyjde Secret Jesus.

Dominic Cooper a Ruth Negga tvorili pár nie len v seriáli, ale tiež v reálnom živote.

Pozrite si aj

The OA

Ďalší z mysterióznych seriálov, ktorý je zároveň aj tak trochu detektívkou. Keď sa po siedmich rokoch vráti do malého mestečka dievča Prairie, nikoho nespoznáva. V čase zmiznutia bola totiž slepá.

Mestečko Twin Peaks

Ak sme na pôde bizarností a seriálových lahôdok, nemožno vynechať kultovku Twin Peaks. Rozbehnutie tretej série sa stalo seriálovou udalosťou minulého roka, aj keď sa nová séria od tej pôvodnej v kadečom líšila.

Preacher / 3. séria

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto AMC, Profimedia.cz

Réžia Sam Catlin, Evan Goldberg…

Scénár Evan Goldberg, Seth Rogen…

Obsadenie Dominic Cooper, Joseph Gilgun, Ruth Negga, Betty Buckley…

Dĺžka 10 × 60 min.

AMC štvrtok 19. 7. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC