Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Pečený zemiak so sleďmi a cibuľou

Pečená brambora se sledi a cibulí
Porad:Jakubiak rodine, epizóda 1
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 2 veľké zemiaky na pečenie
  • pohár hrubozrnnej morskej soli
  • 5 odsolených sleďových filetov
  • 2 veľké cibule
  • soľ
  • 2-3 lyžice bieleho vinného octa
  • chilli paprička
  • čierne korenie
  • 2 špetky sušenej majoránky
  • 50 ml ľanového oleja

Postup prípravy

Postup prípravy: Do zemiakov nakrojte kríž a vložte ich na plech vysypaný morskou soľou. Pečte ich asi 40-45 minút na 200 °C. Do misky nakrájajte cibuľu na kolieska, posypte ju soľou a polejte octom.  Z cibule vymačkajte vodu. Do vymačkanej cibule pridajte posekanú chilli papričku, majoránku a čierne korenie. Všetko polejte olejom.

Odsolené a na menšie kúsky nakrájané sleďové filety pridajte do cibule. Zmes ľahúčko premiešajte. Horúce, pečené zemiaky podávajte so sleďom a cibuľou. Dobrú chuť!

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905