Recepty Canal+ Domo

Mušle svätého Jakuba s citrónovou trávou, tofu a šošovicou

Hřebenatky s citronovou trávou, tofu a čočkou
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 6
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska

Ingrediencie

  • 6 mušlí svätého Jakuba
  • 2 kúsky citrónovej trávy
  • 2 limetky
  • olivový alebo ryžový olej
  • čierna šošovica beluga
  • listy koriandru
  • tofu nakrájané na kocky
  • sójová omáčka
  • červená cibuľa, nakrájaná mandolínou
  • arašidy

Postup prípravy

Pripravte marinádu na mušle
V hlbokom tanieri zmiešajte olivový olej, sójovú omáčku a limetkovú šťavu. Pridajte mušle a nechajte 15 minút marinovať. Potom mušle vyberte, usušte papierovou utierkou a napichnite ich na stopky citrónovej trávy.

Šošovicu uvarte podľa pokynov uvedených na obale a sceďte. Na rozpálenej panvici opražte arašídy a dajte ich nabok. Osmažte tofu do zlatava, pridajte lyžicu sójovej omáčky a premiešajte. Na tej istej panvici potom smažte mušle zo všetkých strán. Na tanier rozložte šošovicu, tofu, špízy s mušlami, pridajte cibuľové krúžky, arašídy a listy koriandru. Všetko pokvapkajte olivovým olejom, sójovou omáčkou a limetkovou šťavou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905