Recepty Canal+ Domo

Zemiakový šalát s krevetami a avokádom

Bramborový salát s krevetami a avokádem
Porad:Dávid v Európe 3, epizóda 4
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Šalát
Kuchyňa:Španielska

Ingrediencie

  • 250 g koktejlových kreviet
  • 250 g nových malých zemiakov, varených
  • pol uhorky, vydlabanej a nakrájanej na mesiačiky
  • 1 avokádo, nakrájané
  • 1 jarná cibuľka, jemně nasekaná
  • 4 baby karotky, nakrájané pozdĺžne na štvrtiny
  • listy rímského šalátu
  • 2 stvoly stopkatého celeru, jemne nasekaného

Dresing

  • 4 filety ančovičiek
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 strúžok cesnaku, jemne nasekaný
  • 1 lyžička kapar
  • šťava z polky citrónu
  • pár vetvičiek čerstvého tymiánu
  • soľ
  • čierne korenie

 

Postup prípravy

Dresing
olivový olej zohrejte na panvici. Osmažte cesnak a ančovičky, až sa začnú rozpadať. Pridajte kapary, tymián, dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti a chvíľu povarte. Nakoniec pridajte citrónovú šťavu. Prelejte všetko do nádoby a poriadne pretrepte, aby sa ingrediencie spojily. Dajte na bok.

V miske zmiešajte všetky ingrediencie na šalát a jemne premiešajte s dresingom. Podávejte hneď.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905