Recepty Canal+ Domo

Cícer a fazule v pikantnej paradajkovej omáčke

Cizrna a fazole v pikantní rajské omáčce
Porad:Jakubiak rodine, epizóda 10
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 2 poháre namočených fazulí
  • 2 poháre namočeného cíceru
  • 4 strúžky cesnaku
  • 2 červené cibule
  • niekoľko vetvičiek rozmarýnu
  • 500 ml vody

Prísady

  • 5 strúžkov cesnaku
  • 2 papriky
  • 2 biele cibule
  • 50 ml olivového oleja
  • plechovka paradajok
  • niekoľko vetvičiek šalvije
  • niekoľko vetvičiek mäty
  • niekoľko vetvičiek levandule
  • špetka soli
  • špetka čierneho korenia
  • 80 ml červeného vinného octa
  • 2 špetky korenia sumah
  • 200 g kozieho syru

Postup prípravy

Fazule a cícer vložte do hrnca. Pridajte cesnak, nakrájanú cibuľu a rozmarýn. Všetko zalejte vodou a varte kým fazule a cicer nezmäknú.

Na panvicu s rozpáleným olejom pridajte nakrájaný cesnak, papriky a cibuľu. Hneď ako zelenina trochu zmäkne, pridajte paradajky a čerstvé byliny. Dochuťte soľou a ciernym korením. Prilejte ocot a prisypte škumpu.

Premiešajte a duste asi 10 minút. Do pekáčku vložte fazule, cícer a zeleninu. Všetko zamiešajte a posypte nastrúhaným sýrom. Zapekajte po dobu 5 minút v rúre predohriatej na 250 °C.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905