Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Losos v slanom náleve s kašou a ríbezľovou horčicou

Losos ve slaném nálevu s kaší a rybízovou hořčicí
Porad:Naozaj vieš variť?, epizóda 2
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Španielska

Ingrediencie

  • 300 g lososa
  • soľ
  • bazalka, ligurček a kôpor
  • nové korenie, bobkový list

Zamiakovo-jablčná kaša

  • 8 zemiakov
  • 1 jablko „Antonovka“
  • 2 lyžaca smotany 30%
  • 1 lyžica masla
  • soľ

Ríbezľová horčica

  • 200 g čiernych ríbezlí - čerstvých alebo zmrazených
  • 2-3 lyžice ruskej horčice
  • 2 lyžice medu

Postup prípravy

Uvarte vodu v hrnci a pridajte soľ. Na 1 liter vody asi 30 g soli. Pridajte všetky bylinky a korenie. Po niekoľkých minutách hrniec odstavte a vložte do neho na 6-8 minút lososa.

Medzitím uvarte v osolenej vode do mäkka zemiaky s jablkom. Sceďťe, prelisujte, pridajte maslo a smotanu a dobre premiešajte. Podľa potreby ešte raz dochuťťe soľou.

V mede zkaramelizujte ríbezle, rozmixujte ich a prepasírujte cez jemné syto. Prepasírované ríbezle zmiešajte s horčicou.

Lososa podávajte so zemiakovo -jablčnou kašou, ríbizľovou horčicou a tanier ozdobte ovocím.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905