Recepty Canal+ Domo

Sendvič s grilovaným kuracím stehnom, zeleninou a rukolovou pomazánkou

Sendvič s grilovaným kuřecím stehnem, zeleninou a rukolovou pomazánkou
Porad:Jakubiak rodine, epizóda 8
Druh mäsa:Kuracie
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Nátierka
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 3 kuracie stehná
  • špetka soli
  • špetka čierneho korenia
  • lyžica sladkej papriky
  • 2 štipľavé papričky
  • 0,5 citrónu
  • niekoľko vetviček tymiánu
  • potravinový sáčok na pečenie
  • obľúbený chlieb
  • 3 lyžice masla
  • čerstvá uhorka
  • rímsky šalát
Rukolová pomazánka
  • 1/2 kocky syru feta
  • 2-3 hrsti rukoly
  • 2 lyžice pražených vlašských orechov
  • 2 lyžice olivového oleja
  • špetka čierneho korenia

Postup prípravy

Do sáčku na pečenie vložíte kura. Pridajte soľ, čierne korenie, sladkú papriku, štipľavé papričky, horčicu, šťavu z polovičky citrónu a tymián. Všetko dôkladne pomiešajte a dejte na 10 minút na bok, aby kura chytilo arómu.

Kura pečte 20 minút v rúre na 180 °C. Upečené mäso nasekajte.

Medzitím si pripravte rukolovú pomazánku. Do nádoby dajte feta syr, rukolu a orechy. Prilejte šťavu z polovičky  citrónu, olivový olej a dochuťťe čiernym korením. Všetky ingrediencie rozmixujte.

Chlieb nakrájajte na silné krajíce, namažte maslom a opečte na panvici. Uhorku nakrájajte na plátky a pripravte si niekoľko listov šalátu. Opečený chleba namažte pomazánkou, pridajte listy šalátu, plátky uhorky a samozrejme kúsky kuracieho mäsa.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905