Ingrediencie
      
      
	- 2 husie prsia
 
	- 2 strúžky cesnaku
 
	- 1 lyžica sušenej majoránky
 
	- 1 lyžica sušeného rozmarýnu
 
	- 1 lyžička oregána
 
	- soľ
 
	- čierne korenie
 
Červená repa s kľukvou a jablkami
	- 3 stredne veľké červené repy
 
	- 1 velké jablko
 
	- ½ pahára klikvy
 
	- soľ
 
	- čierne korenie
 
	- 1 lyžica medu
 
	- 2 lyžice masla
 
	- 2 vetvičky rozmarýnu
 
	- 2 lyžice balzamikového octa
 
Bryndzové knedlíky
	- 250 g bryndzy
 
	- cca 300–400 g pšeničnej múky
 
	- 1 vajíčko
 
	- ½ pohár hustej smotany
 
	- ½ zväzku petržlenovej vňate
 
	- soľ
 
     
    
      Postup prípravy
      Husie prsia opláchnite, zalejte vodou a odložte na 2 hodiny.
V mažiari rozdrťte cesnak so soľou, pridajte bylinky a prípadne trošku oleja.Vložte husie prsia na panvicu kožou dolu a pomaly opečte z obidvoch strán dozlatova. Dochuťťe soľou, čiernym korením a potrite cesnakovo bylinkovou pastou. Preložte do keramickej formy, zakryte a vložte na 40 minút do rúry predhriatej na 160°C. Potom odkryte, zvýšte teplotu na 180 °C a pečte ďalších 5 minút.
Uvarte červenú repu do mäka , olúpte ju a nakrájajte na tyčinky.
V miske rozotrite lyžicu bryndze, pridajte smotanu, prisypte múku, pridajte vajíčko, petržlenovú vňať a soľ. Vypracujte cesto na knedlíky. Zakryte fóliou a na hodinu odložte.
Na kuchyňskom vále posypanom múkou vyváľajte cesto, nakrájajte na plátky a vytvarujte šišky. Varte ich v slanej vode asi 3 minúty od vyplávania na hladinu.
Na panvici zohrejte maslo, pridajte rozmarýn, červenú repu, kľukvu a jablká nakrájané na podobne veľké tyčinky ako je červená repa. Restujte asi 5 minút. Pridajte ocot, med, dochuťte soľou a čiernym korením.
Podávajte k pečenému husiemu mäsu a vareným bryndzovým šiškám.