Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Špízy zo sviečkovej so zemiakovým šalátom

Špízy ze svíčkové s bramborovým salátem
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 3
Druh mäsa:Hovädzie
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 600 g hovädzej sviečkovej
  • 200 g udenej slaniny
  • 4 strúžky cesnaku
  • 4 guličky nového korenia
  • 2 vetvičky rozmarýnu
  • 1 lyžička mletej udenej papriky
  • 5–6 marhulí
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 100 ml vodky
  • 1 lyžička zeleného korenia
  • 2–3 lyžice oleja
  • soľ
  • čierne korenie

Šalát

  • 8 malých zemiakov
  • pár listov čerstvej šalvije
  • 3 lyžice kôpru
  • 1 lyžica francúzskej horčice
  • 1 lyžička bavorskej sladkej horčice
  • 1 strúžok cesnaku
  • 1 červená cibuľa
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Očistite sviečkovú a nakrájejte ju na väčšie kocky. Slaninu nakrájajte na silnejšie plátky.V mažiari rozdrďťe nové korenie a čierne korenie. Cesnak prelisujte, pridajte horčicu, olej a korenie, soľ pridajte až chvíľu pred opečením. Prilejte vodku a premiešajte.

Na mäso nalejte marinádu, pridajte vetvičky rozmarínu a dajte na noc do chladničky. Zemiaky varte v osolenej vode. Ak sú mladé nechajte ich so šupkou, len ju veľmi dobre odrhnite. Potom ich nakrájajte na štvrtiny a dajte do misky. Dochuťťe soľou a čiernym korením. Pridajte najemno nakrájené bylinky a cibuľu nakrájanú na polmesiace. Zmiešajte obidve horčice s olivovým olejom a s prelisovaným cesnakom na hustý a hladký dresing. S pripraveným dresingom polejte zemiaky, jemne premiešajte a nechajte vychladnúť.

Medzitým si připravte špízy. Rozkrájajte marhule na polovičky ( keď sú veľmi veľké tak na štvrtiny ) a striedavo napichujte kúsky sviečkovej, slaniny a marhulí. Nakoniec osoľte. Špízy pomaly opekajte  na troške oleja,za častého otáčania na dobre vyhriatej grilovacej panvici.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905