Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Karamelové brownies

Karamelové brownies
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 3
Chod:Dezert
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 200 g masla
  • 250 g horkej čokolády
  • 100 g bielej, karamelovej čokolády
  • 2 plné lyžice kakaa
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 4 vajíčka
  • 1,5 pohár cukru
  • špetka soli
  • 1,5 poháru múky
  • 1 lyžička vanilkovej pasty

Poleva

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g bielej, karamelovej čokolády
  • 50 g jemne solených arašídov

Postup prípravy

V hrnci rozpusťťe maslo a horkú čokoládu.  Nalejte do nej kávu rozpustenú v niekoľkých lyžiciach teplej vody a pridajte kakao. Keď sa hmota spojí, nechajte trošku vychladnúť.

V ďalšj miske rozšľahajte vajíčko s cukrom, soľou a vanilkovou pastou. Prilejte teplú čokoládovú hmotu a ušľahajte metličkou. Nakoniec pridajte presiatu múku a nakrájanú bielu čokoládu. Opatrne premiešajte, aby ste sa zbavili všetkých hrudiek z múky. Vlejte cesto do menšej formy vyloženej papierom na pečenie a pečte asi 30 minút v rúre na 180 °C.

Hotové brownies by maly býť vlhké, vnútri mierne lepkavé, horná časť celistvá a krehká. Podávajte posypané práškovým cukrom, alebo poliate čokoládovou polevou.

Krémová čokoládová poleva
Smotanu a nalámanú čokoládu dajte do hrnca. Krátko zahrejte a odložte na 2 minúty. Potom pomocou šľahacej metly alebo mixéru vytvorte hladkú polevu. Polejte cesto teplou polevou a posypte najemno nakrájanými arašídami. Nechajte vychľadnúť a mierne ztuhnúť.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905