Recepty Canal+ Domo

Pohankové palacinky

Pohankové palačinky
Porad:Uvar mi, mami!, epizóda 5
Chod:Raňajky
Dezert
Kuchyňa:Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

Palacinky:

  • 300 g bielej pohanky
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • voda
  • prepustené maslo alebo olej na smaženie

Jablčná pena:

  • 1 kg sladkých jabĺk
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 1 citrón

Postup prípravy

Namočte pohanku cez noc. Potom vodu zlejte, pridajte kurkumu a rozmixujte do hladka, do konzistencie palacinkového cesta. V prípade potreby pridajte trochu vody. Palacinky smažte z obidvoch strán na miernom ohni. Pánvicu občas vymažte tukom, aby sa cesto nepripálilo. Podávajte s akoukoľvek sladkou náplňou, napríklad s penou z jabĺk.

Jablčnú penu môžete pripraviť následujúcím zpôsobom: jablká umyte, nakrájajte na štvrťky, pridajte kurkumu, citronóvú kôru a citronovú šťavu. Všetko rozmixujte do hladka a priveďťe k varu. Jablčnou penou potom palacinky naplňťe a servírujte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905