Recepty Canal+ Domo

Guláš z husích srdiečok, so zemiakovými plackami a farebným šalátom

Guláš z husích srdíček, bramborákem a barevným salátem
Porad:Ako nafúknuť malý byt, epizóda 5
Druh mäsa:Husacie
Chod:Obed
Šalát
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

  • 1 kg husích srdiečok
  • pór
  • stopkatý celer
  • lyžica husej masti
  • hrsť lišiek
  • 2 hrste šampiónov
  • 2 lyžice kaparov                                                                
  • špetka čierneho korenia
  • 4 tyčinky škorice                                                                 
  • 2 čerstvé anýzy
  • hrsť zeleného hrášku
  • hrsť sušených brusiniek
  • 150 ml vodky
  • lyžička soli
  • lyžička čierneho korenia
  • 250 ml vody
  • polovica pohára červených fazulí
  • polovica pohára bielych  fazulí
  • hrsť luskového hrášku

Zemiakové placky

  • 1 kg varených zemiakov
  • 100 ml kefíru
  • hrsť dlho zrajúceho syra                                                   
  • 4 strúžky cesnaku
  • 150 ml prepust.masla
  • špetka soli
  • citrón
  • hrsť čerstvého ligurčeku                                                                       

Omáčka                        

  • hrsť arašídov
  • lyžička krevetovej pasty
  • lyžička rybej omáčky
  • limetka
  • 3 strúžky cesnaku
  • lyžička hnedého cukru

Šalát

  • kaleráb
  • 2 červené chilli papričky
  • zelená chilli paprička
  • mrkva

 

Postup prípravy

Srdiečka očistené od tuku nakrájajte na malé kúsky. Osmažte na masti a pridajte nakrájaný pór a celer. Keď srciečka pustia šťavu, pridajte nakrájané lišky, celé šampióny, kapary, škoricu, anýz, zelený hrášok a brusnice. Všetko podlejte vodkou. Dochuťťe soľou a čiernym korením, dolejte vodou a duste na miernom ohni. Pred koncom dusenia pridajte predtím uvarené fazule a zbytok hrášku na zvýraznenie farby.

Ošúpané zemiaky uvarte, prilejte kefír a umixujte pyré. Na strúhadle nastrúhajte syr a cesnak. Pyré dajte na panvicu, polejte prepusteným maslom a za stálého miešania získate jednolitú hmotu, ktorú dochuťte soľou a čiernym korením.  Prilejte šťavu s citrónu, pridajte syr a cesnak. Všetko zmiešajte a opečte z obidvoch strán. Na záver posypte čerstvým ligurčekom.

V mažiari rozdrďťě oriešky, pridajte krevetovú pastu s chilli, rybiu omáčku, šťavu z limetky, cesnak a cukor. Všetko zamiešajte. Kaleráb nakrájajte na velmi tenké plátky a dajte  do misky. Pridajte nasekané chilli papričky a mrkvu. Zeleninu polejte omáčkou a zamiešajte.

Guláš podávajte na zemiakovej placke a so šalátom.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905