Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Rybia polievka s kalamármi

Rybí polévka s kalamáry
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 2
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Polievka
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • 2 pražmy
  • cca 300 g čerstvého lososa
  • 4 filety z ančovičiek
  • 300–400 g mražených kalamárov v krúžkoch
  • 2 mrkve
  • 1 malý kúsok celeru
  • ½ zväzku kôpru
  • 1 malá cibuľa
  • 2 stredne veľké paradajky
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžička mletého fenyklu
  • 2 lyžica olivového oleja
  • 2 strúžky cesnaku
  • 1 lyžička cukru alebo medu
  • 1 lyžička pasty harissa
  • 2 bobkové listy
  • 2 guličky nového korenia

Príloha

  • toasty zo širokej bagety

Postup prípravy

Pražmy vyfiletujte, hlavy a chrbtice nechajte pre prípravu vývaru. Ostráňte kožu a filety nakrájejte na veľké kocky. Hlavy a chrbtice vložte do hrnca, pridajte jednu mrkvu, celer a zelejte vodou. Pridajte bylinky a bobkové listy a varte asi 50 minút. Vývar sceďte.

V dalšom hrnci si na oleji osmažte ančovičky. Pridajte nakrájanú cibuľu, plátky cesnaku, mrkvu nakrájanú na polmesiace a orestujte. Pridajte ošúpané  a semienok zbavené pradajky, cukor, harissa pastu a mletý kôpor. Restujte ďalších 5–6 minút a zalejte rybím vývarom.Varte, kým mrkva nezmekne. Nakrájajte lososa na tlsté kocky a rozmrazte krúžky kalamárov.

Polievku dochuťťe soľou a čiernym korením. Pridajte nakrájané ryby. Nemiešajte. Asi po 1–2 minutách pridajte kalamáry. Všetko povarte daľšie 2–3 minuty.

Polievku podávajte posypanú kôprom, najlepšie s topinkou z bagety.

 

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905