Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Šalát s tuniakom a vajcom

Salát s tuňákem a vejcem
Porad:365 obedov Mariety Mareckej, epizóda 1
Druh mäsa:Ryby a morské plody
Chod:Večera
Predjedlá a malé jedlá
Šalát
Kuchyňa:Talianska

Ingrediencie

  • pár rôzných šalátových listov
  • 1 červená cibuľa
  • 2 vajíčka uvarené natvrdo
  • konzerva tuniaka
  • ½ bielej papriky
  • ½ červenej papriky
  • 1 pohár čiernych olív
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej
  • bazalka

Dresing

  •  
  • ¼ pohára citrónovej šťavy
  • ½ pohára olivového oleja
  • 1 lyžica čerstvého estragonu
  • 1 lyžica čerstvého oregána
  • 1 lyžica čerstvej bazalky
  • pár kvapiek tabasca
  • 1 lyžička medu
  • soľ
  • čierne korenie
  •  

Postup prípravy

Sceďťe kúsky tuniaka. Šaláty umyte, usušte a roztrhajte na menšie kúsky. Nakrájajte papriky na prúžky, cibuľu na veľmi tenké polmesiace a vajíčka na plátky.

Šalátové listy vložte do misky, dochuťťe soľou a čiernym korením, pridajte kúsky tuniaka, plátky vajec, papriku a cibuľu. Pomocou škrabky nakrájajte tenké a dlhé prúžky mrkve. Dochuťťe soľou a čiernym korením.

Do sklenenej nádoby nalejte olivový olej, citrónovú šťavu, pridajte soľ a čierne korenie. Pretrepte, kým nevznikne krémový dresing. Pridajte nasekané bylinky, tabasco, med a nádobu zase pretrepte.

Hotovým dresingom prelejte šalát a podávajte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905