Recepty Canal+ Domo

Pohankové krokety plnené šošovicovou pastou

Pohankové krokety plněné čočkovou pastou
Porad:Uvar mi, mami!, epizóda 5
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

Krokety

  • 300 g bielej pohanky
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 1 čajová lyžička červenej papriky
  • 2 čajové lyžičky rasce, majoránky, čiernej rasce
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • voda
  • prepustené maslo alebo olej na smaženie

Šošovicová pomazánková pasta

  • 2 hrnčeky zelenej šošovice
  • 2 malé cibule
  • 1 strúžok cesnaku
  • pár špetiek majoránky
  • pár špetiek rasce
  • zväzok zelenej petržlenovej vňaťe
  • soľ podľa chuti

Postup prípravy

Namočte pohanku cez noc. Ráno zlejte vodu a rozmixujte pohanku do hladka, aby mala konzistenciu palacinkového cesta. V prípade potreby pridajte trochu vody. Potom pridajte korenie a promiešajte. Palacinky smažte z obidvoch strán na miernom ohni. Pridajte občas tuk, aby sa cesto nepripálilo. Naplňťe ľubovolnou nesladkou pastou ako je napr. táto šošovicová.

Šošovicu uvarte a potom rozmixujte do hustej hmoty. Pridajte glazovanú cibuľu dochutenú majoránkou a soľou. Ďalej přidajte cesnak rozdrtený nožom a nakrájaný na malé kúsky. Dochuťťe čiernym korením a soľou. Naplňťe pohankové palacinky šošovicovou pastou a podávajte. Hotové krokety môžete opiecť v rúre alebo pred podávaním zohriať na pánvici. Ozdobte najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905