Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Závitky z ovčieho sýra a listov červenej řepy v uhorkovej omáčke

Závitky z ovčího sýra a listů červené řepy v okurkové omáčce
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 2
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 10 veľkých listov červenej repy bez tvrdých stonkov
  • 10 plátkov  ovčieho syru typu feta
  • nahrubo namleté čierne korenie
  • niekoľko vetvičiek  tymiánu a majoránky
  • 2 rozmačkané strúžky cesnaku
  • lyžička balzamikového octa
  • štvrťka nakyslého jablka
  • 4 lyžice repkového oleja z prvéhoho lisovánia

Uhorkováomáčka

  • lyžica masla
  • 1 cibuľa
  • 2 tvrdé kvasené uhorky
  • 3 lyžice nálevu z uhoriek
  • pol hrnčeku sladkej smotany
  • 2 lyžice nasekaného kôpru
  • lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ

Postup prípravy

Ve veľkej miske rozmiešame mleté čierne korenie, tymián a majoránku, rozmačkaný cesnak, ocot, olej a najemno nastrúhané jablko. Do marinády dáme syr, opatrne zamiešame a dáme na noc do chladničky. Každý kúsok syra položíme na sparený list červenej repy a zavinieme.

V hrnci si rozohrejeme maslo, do kterého pridáme cibuľu. Keď sa osmahne pridáme nahrubo nastrúhanú uhorku a uhorkový nálev. Po chviľke dusenia pridáme smotanu a dochutíme kôprom a petržlenovou vňaťou.

Do malej zapekacej misky nalejeme časť omáčky a dáme do nej závitky. Pečieme v rúre asi 10 minút.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905