Recepty Canal+ Domo

Späť na stránku Canal + Domo

Teplý šalát z listov červenej repy a kuracích pečienok s pistáciami

Teplý salát z listů červené řepy a kuřecích jater s pistáciemi
Porad:Jakubiak sezóne - jaro, epizóda 2
Chod:Obed
Večera
Kuchyňa:Francúzska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • Zväzoku červenej repy s vňaťou
  • 40 dkg kurecích pečienok
  • čtvrť hrnčeku lúpaných pistácií
  • jedna sladká cibuľa
  • 20 ml vinného octa plus jedna lyžica
  • lyžica prepusteného masla
  • pol mäkkého avokáda
  • 2 lyžičky hnedého cukru
  • 3-4 jahody
  • 4 lyžice oleja
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Do hrnca dáme variť osolenú vodu. Keď začne variť, pridáme 20 ml octu a cukor. Do jemne bubľajúcej tekutiny vložte malé repy a varte asi 10 minút.

Po uvarení repu ošúpte a nakrájejte na štvrťky. Na suchej pánvici asi munútu pražíme pistácie, ktoré preložíme do misky. Na tej istej pánvici rozohrejeme prepustené maslo a opečieme na kostičky nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zozlatne, pridáme odblanené pečienky, nasekané stonky červenej repy a ¼ listov, dusíme na malom plameni asi 7 minút.

Do hotových pečienokpridáme pistácie. Do hotových pečienok pridáme pistócie, jahody, lyžicu octa a dochuťte soľou a čiernym korením. Dajte preč s platničky.

Na dva taniere rozložte nakrájané avokádo, na neho teplé pečienky a surové pokrájané listy, pokvapúkáme olejom a máme hotovo.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka používaná pod licenciou Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905